Sedam dana 42 evra

Bez autora
Mar 29 2010

Turistička privreda Crne Gore rešena da se bori za svakog turistu ove krizne sezone, ponudila je do sada, od zemalja u okruženju, najjeftinije paket aranžmane. Sedam dana boravka u Crnoj Gori, uključujući i boravišnu taksu, turiste će u maju, junu i septembru koštati od 42 do 49 evra, a u špicu sezone, u julu i avgustu od 70 do 77 evra. Osim povoljnog smeštaja u malim hotelima i privatnim apartmanima, turisti koji ovog leta dođu Crnu Goru dobiće vaučere (koji će biti zaštićeni) sa kojima će imati niz povoljnosti. Postignut je dogovor sa autobuskim prevoznicima iz svih zemalja u okruženju da se snize karte prevoza za 30 odsto, dok će "Železnice" dati 20 odsto popusta. Vlasnici restorana tokom sezone davaće popust od 10 odsto na svaki račun veći od 10 evra, a rent-a-kar od pet do 10 odsto. Razgovori sa lokalnim upravama o sniženju cena za plažni mobilijar, plažne usluge, boravišne takse i parking su u toku.

Sedam dana 42 evraTuristička privreda Crne Gore rešena da se bori za svakog turistu ove krizne sezone, ponudila je do sada, od zemalja u okruženju, najjeftinije paket aranžmane.

Sedam dana boravka u Crnoj Gori, uključujući i boravišnu taksu, turiste će u maju, junu i septembru koštati od 42 do 49 evra, a u špicu sezone, u julu i avgustu od 70 do 77 evra.

Osim povoljnog smeštaja u malim hotelima i privatnim apartmanima, turisti koji ovog leta dođu Crnu Goru dobiće vaučere (koji će biti zaštićeni) sa kojima će imati niz povoljnosti.

- Dogovorili smo se sa autobuskim prevoznicima iz svih zemalja u okruženju da snize karte prevoza za 30 odsto, dok će "Železnice" dati 20 odsto popusta. Vlasnici restorana tokom sezone davaće popust od 10 odsto na svaki račun veći od 10 evra, a rent-a-kar od pet do 10 odsto - najavio je na konferenciji za medije predsednik crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, napominjući da su razgovori sa lokalnim upravama o sniženju cena za plažni mobilijar, plažne usluge, boravišne takse i parking - u toku.

Sasvim bi bilo neprimereno da turista plaća krevet šest evra, a da istovremeno za suncobran i dve ležaljke dnevno daje od četiri do pet evra, ili za sat parkiranja evro, kazao je Radulović.

Akcija crnogorske turističke privrede, koja je nazvana istorijskom, budući da su se prvi put udružili privatni smeštaj i zvanične crnogorske turističke organizacije, do sada je dala ohrabrujuće rezultate. Za povoljne aranžmane prijavilo se 25 malih hotela, 17 autorizovanih agencija i tridesetak restorana.

Na još niže cene od prvobitne crnogorske akcije "10 dana za 99 evra", koja je razljutila susedne Hrvate, zbog čega su oni najavili da "neće snižavati cene jer imaju bolju ponudu od Crne Gore", uvereni su crnogorski turistički poslenici, sigurno je neće svi aplaudirati.

- Ove sezone svi se borimo za turiste, svako na svoj način. Ne očekujemo da odmah bude rezultata. Ali, bacili smo kamen u vodu i sad se prave koncentrični krugovi - rekao je Zlatibor Milić, direktor sektora hotelijerstva CTU.

Krempita

Da li će svi vlasnici restorana sniziti cene, to niko ne može da garantuje. Ali koristimo zdravu logiku. Ne verujemo da će neko imati interesa da prodaje krempitu za 5 evra, ako ćemo mi upućivati turiste da je kupe za 1,5 - najavio je Pero Ivković, direktor sektora Privatni smeštaj CTU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik