Slovenska plaža prvokaslno odmaralište

Bez autora
Feb 07 2013

Turističko naselje Slovenska plaža u Budvi zakitilo se još jednim priznanjem. Po oceni vodećeg češkog turoperatera “Vitkovice turs”, ovo naselje, sagrađeno nakon razornog zemljotresa 1979. godine, na mestu gde se nalazilo pet porušenih hotela, dobilo je specijalno priznanje “za prvoklasne usluge u sezoni 2012”. Ono je u četvrtak na Sajmu turizma u Pragu uručeno Vulu Tomaševiću, izvršnom direktoru Hotelske grupe “Budvanska rivijera” u čijem je sastavu Slovenska plaža. Za hotele i posebno TN Slovenska plaža, koje je lane obnovljeno i na osnovu toga dobilo višu kategoriju, vlada veliko interesovanje na Sajmu u Pragu, gde je je predstavljena ponuda Budve, Bara, Kotora, Tivta i Herceg Novog. Ove godine s područja Češke HG “Budvanska rivijera” očekuje deset odsto više gostiju nego lane. Prvi turisti iz Češke stižu u maju.

Slovenska plaža prvokaslno odmarališteTurističko naselje Slovenska plaža u Budvi zakitilo se još jednim priznanjem. Po oceni vodećeg češkog turoperatera “Vitkovice turs”, ovo naselje, sagrađeno nakon razornog zemljotresa 1979. godine, na mestu gde se nalazilo pet porušenih hotela, dobilo je specijalno priznanje “za prvoklasne usluge u sezoni 2012”.

Ono je u četvrtak na Sajmu turizma u Pragu uručeno Vulu Tomaševiću, izvršnom direktoru Hotelske grupe “Budvanska rivijera” u čijem je sastavu Slovenska plaža.

Za hotele i posebno TN Slovenska plaža, koje je lane obnovljeno i na osnovu toga dobilo višu kategoriju, vlada veliko interesovanje na Sajmu u Pragu, gde je je predstavljena ponuda Budve, Bara, Kotora, Tivta i Herceg Novog.

- Ove godine s područja Češke očekujemo deset odsto više gostiju nego lane. Dobar glas se daleko čuje, a njega su pre svih proneli češki turisti koji su lane boravili u našim objektima. Prvi turisti iz Češke stižu u maju - kažu u HG “Budvanska rivijera”.

Manje je poznato da su češki turisti prvi otkrili čari Slovenske plaže, koja se pruža od starog budvanskog grada do rta Zavala. Bilo je to u periodu između dva svetska rata, kada su iz godine u godinu Česi i Slovaci letovali uz jednu od najlepših plaža Mediterana. Po njima je ova plaža i dobila ime.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik