Slovenske železnice prošle godine prevezle manje putnika

Bez autora
Oct 30 2012

Prema podacima slovenskog Ureda za statistiku prošle je godine u Sloveniji vlakom prevezeno više od 15,7 milijuna putnika te ostvareno više od 773 milijuna putničkih kilometara. U odnosu na 2010. godinu, broj prevezenih putnika u unutarnjem prometu pao je za tri posto, dok je u međunarodnom prometu pao za dva posto. Najviše putnika, koji su putovali vlakom u Sloveniju ili su iz nje krenuli, zabilježeno je iz sljedećih zemalja: Hrvatske, Austrije, Srbije, Njemačke, Madžarske te Italije. Slovenija je tako ostvarila gotovo 87 posto međunarodnog prometa.

Slovenske železnice prošle godine prevezle manje putnikaPrema podacima slovenskog Ureda za statistiku prošle je godine u Sloveniji vlakom prevezeno više od 15,7 milijuna putnika te ostvareno više od 773 milijuna putničkih kilometara.

U odnosu na 2010. godinu, broj prevezenih putnika u unutarnjem prometu pao je za tri posto, dok je u međunarodnom prometu pao za dva posto.

Najviše putnika, koji su putovali vlakom u Sloveniju ili su iz nje krenuli, zabilježeno je iz sljedećih zemalja: Hrvatske, Austrije, Srbije, Njemačke, Madžarske te Italije. Slovenija je tako ostvarila gotovo 87 posto međunarodnog prometa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik