Split turistički prvak Hrvatske 2012.

Bez autora
Oct 21 2012

Dodjelom turističkih nagrada za najbolja turistička odredišta i za djelatnike godine u turizmu sinoć su u dubrovačkom Hotelu Valamar Lacroma, u prisustvu premijera Zorana Milanovića, završili Dani hrvatskog turizma 2012. Za turističkog prvaka Hrvatske 2012. godine proglašen je grad Split. Ove godine Dani hrvatskog turizma okupili su oko dvije tisuće domaćih i stranih turističkih radnika i njihovih gostiju, a na dodjeli nagrada su uz premijera bili i potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić te ministri Gordan Maras, Siniša Hajdaš Dončić, Željko Jovanović i domaćin ministar turizma Veljko Ostojić kao i brojni saborski zastupnici, župani, gradonačelnici, načelnici i drugi uglednici. Uručujući nagradu gradu Splitu za ovogodišnjeg turističkog prvaka Hrvatske i za najbolje mjesto na Jadranu, premijer Milanović čestitao je svima na poslu u kojem je ključno povjerenje i u kojem nema opraštanja jer nezadovoljni turist neće se vratiti. Ministar turizma Ostojić dodijelio je nagrade djelatnicima godine kazavši da su oni najzaslužniji za uspjeh turizma čiji odlični rezultati nisu slučajni, nego su rezultat mukotrpnog rada.

Split turistički prvak Hrvatske 2012.Dodjelom turističkih nagrada za najbolja turistička odredišta i za djelatnike godine u turizmu sinoć su u dubrovačkom Hotelu Valamar Lacroma, u prisustvu premijera Zorana Milanovića, završili Dani hrvatskog turizma 2012. Za turističkog prvaka Hrvatske 2012. godine proglašen je grad Split.

Ove godine Dani hrvatskog turizma okupili su oko dvije tisuće domaćih i stranih turističkih radnika i njihovih gostiju, a na dodjeli nagrada su uz premijera bili i potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić te ministri Gordan Maras, Siniša Hajdaš Dončić, Željko Jovanović i domaćin ministar turizma Veljko Ostojić kao i brojni saborski zastupnici, župani, gradonačelnici, načelnici i drugi uglednici.

Uručujući nagradu gradu Splitu za ovogodišnjeg turističkog prvaka Hrvatske i za najbolje mjesto na Jadranu, premijer Milanović čestitao je svima na poslu u kojem je, kako je istaknuo, ključno povjerenje i u kojem nema opraštanja jer nezadovoljni turist neće se vratiti.

Ministar turizma Ostojić dodijelio je nagrade djelatnicima godine kazavši da su oni najzaslužniji za uspjeh turizma čiji odlični rezultati nisu slučajni, nego su rezultat mukotrpnog rada.

Nagrade Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za djelatnike godine u turizmu dobilo je njih 24.

Osim Splita kao turističkog prvaka Hrvatske za 2012. u akciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radio-televizije Turistički cvijet-kvalitetu za Hrvatsku pobjednici po kategorijama među mjestima i gradovima na Jadranu su i Cavtat i Dubrovnik a na kontinentu Zagreb i Daruvar.

Među hotelima s četiri i pet zvjezdica pobjednici na Jadranu su Falkensteinerov Club Funimation Borik iz Zadra i dubrovački Excelsior, dok su to na kontinentu zagrebački hoteli International i Westin, a posebno priznanje dobio je i hotel Esplanade iz Zagreba za višegodišnju kvalitetu.

Posebna priznanja Turistički cvijet za promociju dobili su 2 Cellos, violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser, kao i piloti kanadera Protupožarne eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koji su dobili i najveći pljesak na dodjeli.

Dobitnici prvih nagrada HTZ-a Plavi i Zeleni cvijet za najbolje uređena mjesta primorske i kontinentalne Hrvatske su Dubrovnik, Vodice, Brela i Veli Lošinj odnosno Varaždin, Virovitica, Gospić i Prelog.

Dodijeljene su i nagrade za kulturni turizam - Zagrebu, Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca iz Pule, Sinjskoj alci te slavonskobrodskom projektu Barun Trenk u tvrđavi Brod.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik