Srbiju za prvih osam meseci posetilo 446.000 turista

Bez autora
Oct 31 2010

Srbiju je za prvih osam meseci posetilo 446.000 stranih gostiju, što je za jedan odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Obaveza turističkih radika je da animiraju turiste da produže boravak u Srbiji koji u proseku traje 2,12 dana. Broj noćenja stranih gostiju je u padu. Poboljšanje ponude, bolja politka cena i potezi kao što je izgradnja ski centra Tornik na Zlatiboru mogu doprineti da ova zimska sezona bude bolja od ptethodnih. Tornik će biti nacionalni ski centar i prvo mesto u Srbiji za zabavu tokom čitave godine. Tornik je spreman za predstojeću zimsku sezonu u svim segmentima ponude. Skijalište je završeno prošle godine a u toku su radovi na gradnji sistema za veštački sneg koji će koštati 200 miliona dinara.

Srbiju za prvih osam meseci posetilo 446.000 turistaSrbiju je za prvih osam meseci posetilo 446.000 stranih gostiju, što je za jedan odsto više u odnosu na isti period prošle godine, izjavio je danas državni sekretar u Minsitarstvu za trgovinu i usluge Goran Petković.

"Obaveza turističkih radika je da animiraju turiste da produže boravak u Srbiji koji u proseku traje 2,12 dana", rekao je Petković na Zlatiboru na konferenciji za novinare povodom nastavka radova u tom ski centru.

Petković je kazao i da je broj noćenja stranih gostiju u padu.

Prema njegovim rečima, poboljšanje ponude, bolja politka cena i potezi kao što je izgradnja ski centra Tornik na Zlatiboru mogu doprineti da ova zimska sezona bude bolja od ptethodnih.

Državni sekretar je ocenio da će Tornik biti nacionalni ski centar i prvo mesto u Srbiji za zabavu tokom čitave godine.

Direktor skijališta Srbrije Nebojša Skorić izjavio je danas na Zlatiboru da je Tornik spreman za predstojeću zimsku sezonu u svim segmentima ponude.

Prema njegovim rečima, skijalište je završeno prošle godine a u toku su radovi na gradnji sistema za veštački sneg koji će koštati 200 miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik