Stara planina: Skijalište spremno za novu sezonu

Bez autora
Nov 14 2012

Skijalište na Staroj planini, udaljeno desetak kilometara od centra grada, u sklopu priprema za novu sezonu, opremljeno je i sistemom za veštačko osnežavanje, izgrađena je kaptaža koja može da primi 130 kubika vode, a postavljena su i dva "topa" za veštački sneg. Svi sistemi na Gradskom skijalištu kompletirani su i spremni za novu sezonu. Na žičari kapaciteta 400 skijaša na sat obavljen je godišnji servis, a kompletiran je i tabač snega dobijen od Sektora za turizam Ministarstva ekonomije. Ove zime organizovaće se tradicionalna Škola skijanja, u okviru Božićne škole sporta, na kojoj će se svoj pirotskoj deci koja žele da se bave ovim sportom omogućiti da potpuno besplatno nauče da skijaju, čak će imati obezbeđen i besplatni prevoz do skijališta i besplatnog instruktora.

Stara planina: Skijalište spremno za novu sezonuSkijalište na Staroj planini, udaljeno desetak kilometara od centra grada, u sklopu priprema za novu sezonu, opremljeno je i sistemom za veštačko osnežavanje, izgrađena je kaptaža koja može da primi 130 kubika vode, a postavljena su i dva "topa" za veštački sneg...

- Svi sistemi na Gradskom skijalištu kompletirani su i spremni za novu sezonu - kaže Nenad Đorđević, direktor pirotskog Sportskog centra.

- Na žičari kapaciteta 400 skijaša na sat obavljen je godišnji servis, a kompletirali smo i tabač snega dobijen od Sektora za turizam Ministarstva ekonomije. Ove zime organizovaćemo tradicionalnu Školu skijanja, u okviru Božićne škole sporta, na kojoj ćemo svoj pirotskoj deci koja žele da se bave ovim sportom omogućiti da potpuno besplatno nauče da skijaju, čak će imati obezbeđen i besplatni prevoz do skijališta i besplatnog instruktora - naglašava Đorđević, negirajući čaršijske priče da je Skijalište prodato u paketu sa hotelom "Pirot".

Jer, kaže, sve što je izgrađeno na Gradskom skijalištu - u vlasništvu je opštine Pirot koja je u opremanje Skijališta uložila gotovo devet miliona dinara, a u planu je i nastavak investicija, s obzirom na to da je Planinarski dom, na hiljadu metara nadmorske visine, idealna lokacija za pripreme sportista.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik