Stare cene i nove pogodnosti

Bez autora
Dec 20 2012

Ovogodišnju zimsku sezonu na Zlatiboru, čiji će početak biti ozvaničen danas na Ski-centru Tornik, obeležiće stare cene, veliki popust i novi sadržaji. Oko 90 odsto smeštaja u hotelima, odmaralištima i privatnim apartmanima već je rezervisano za novogodišnje praznike, a procenjuje se da će na Kraljevom trgu, uz bogat program, Novu godinu dočekati oko 25.000 ljudi. Povodom početka sezone, od danas do ponedeljka 23. decembra, Skijališta Srbije nude popust do 50 odsto za ski-karte na Ski-centru Tornik, koje inače koštaju od 1.530 do 1.940 dinara. Turistička organizacija Zlatibor je obezbedila besplatan prevoz od autobuske stanice do Tornika u nekoliko navrata, kao i povratak na Zlatibor. Istovremeno, hotelijeri će ponuditi popuste od 15 do 50 odsto na cene smeštaja i druge usluge. Pored Tornika, gosti mogu uživati na skijalištu na Obudojevici ili na klizalištu na Zlatiboru.

Stare cene i nove pogodnostiOvogodišnju zimsku sezonu na Zlatiboru, čiji će početak biti ozvaničen danas na Ski-centru Tornik, obeležiće stare cene, veliki popust i novi sadržaji.

Oko 90 odsto smeštaja u hotelima, odmaralištima i privatnim apartmanima već je rezervisano za novogodišnje praznike, a procenjuje se da će na Kraljevom trgu, uz bogat program, Novu godinu dočekati oko 25.000 ljudi.

Povodom početka sezone, od danas do ponedeljka 23. decembra, Skijališta Srbije nude popust do 50 odsto za ski-karte na Ski-centru Tornik, koje inače koštaju od 1.530 do 1.940 dinara. Turistička organizacija Zlatibor je obezbedila besplatan prevoz od autobuske stanice do Tornika u nekoliko navrata, kao i povratak na Zlatibor. Istovremeno, hotelijeri će ponuditi popuste od 15 do 50 odsto na cene smeštaja i druge usluge. Pored Tornika, gosti mogu uživati na skijalištu na Obudojevici ili na klizalištu na Zlatiboru.

- Bez obzira na krizu, očekujemo više gostiju nego prošle zime, jer su cene kao prošle sezone, ali se gostima nude novi sadržaji - kaže Darko Đurović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, dodavši da se ove zimske sezone očekuje oko 300.000 noćenja na toj planini. Tome će svako doprineti novootvoreni hotel „Mir“, koji raspolaže sa šezdeset ležaja, ali i proširenje hotela „Mona“, čiji će novi kapaciteti biti otvoreni do kraja ove godine.

On je objasnio da se cene novogodišnjih aranžmana kreću od 17.000 dinara, koliko košta petodnevni polupansion u konačištu te organizacije, pa na više. Apartman u privatnom smeštaju moguće je unajmiti za 2.000 dinara dnevno, a polupansion u hotelima može se naći od 2.200 dinara

- Cene su raznovrsne i prilagođene svim gostima, od onih koji žele skromniji smeštaj, do turista koji očekuju luksuz i to su spremi da plate“, dodaje Đurović.

Javni doček Nove godine, koji u saradnji sa tom organizacijom priređuju Kulturno-sportski centar i opština Čajetina, počeće u 22,00 časa na Kraljevom trgu koncertom grupe Bajaga i instruktori, a u ponoć će, uz vatromet, nastupiti trubački orkestar Dejana Jevđića. Novogodišnjem slavlju, kako procenjuje Đurović, prisustvovaće oko 25.000 ljudi. I najmlađi će slaviti istog dana, ali od 18 časova, kada će biti izvedena predstava „Novogodišnja olimpijada“.

Na Ski-centru Tornik, takmičenjima skijaša, danas će biti ozvaničen početak zimske sezone. U pogonu su savremena šestosedna žičara i ski-lift Krnevo plandište, kao i pokretna traka za skijaše početnike i za decu. Visina snega na stazama je tridesetak centimetara.

- Prošle sezone tokom 97 skijaških dana bilo je oko 30.000 skijaša, ali i oko 2.000 panoramskih vožnji žičarom do Tornika. Kapacitet vučnih naprava je 5.400 skijaša na sat, od čega 3.000 skijaša povlači šestosedna žičara, a po 1.200 svaki ski-lift - naveo je Lukić, dodavši da su skijaške staze duge pet kilometara, odnosno da zahvataju površinu od 21 hektar.

- Nadamo se da će i ove godine skijaši biti zadovoljni, a ukoliko ne bude dovoljno snega, tu je mogućnost veštačkog osnežavanja - poručio je rukovodilac Ski centra Tornik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik