Takse "nazidale" cenu

Bez autora
Mar 08 2012

Niže cene avio-karata na relacijama prema Beogradu su moguće, ali tek nakon što aerodromi, kontrola letenja, snabdevači gorivom, turističke agencije i ostali učesnici u tom lancu snize svoje troškove.Povodom izjave predsednika Upravnog odbora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Nikole Stankova da bi povratna karta na liniji Podgorica - Beograd mogla koštati 50 ili 60 evra, iz crnogorske aviokompanije je saopšteno da to ne zavisi samo od njih.

Takse "nazidale" cenuU strukturi cene avio-karte na relaciji Podgorica - Beograd, koja košta 103 evra, takse su čak 93 evra. Ako bi se cena taksi prepolovila, i karte bi bile upola jeftinije, saopštio "Montenegrerlajns".

Niže cene avio-karata na relacijama prema Beogradu su moguće, ali tek nakon što aerodromi, kontrola letenja, snabdevači gorivom, turističke agencije i ostali učesnici u tom lancu snize svoje troškove, saopšteno je iz crnogorske aviokompanije "Montenegro erlajns".

Kako prenose podgoričke Vijesti, povodom izjave predsednika Upravnog odbora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Nikole Stankova da bi povratna karta na liniji Podgorica - Beograd mogla koštati 50 ili 60 evra, iz crnogorske aviokompanije je saopšteno da to ne zavisi samo od njih.

"Montenegro erlajns" prema Beogradu nudi avio-karte po ceni od 103 evra, a u strukturi cene vidi se koliko takse uzimaju učešće, rekao je portparol kompanije Nenad Marković.

"Učešće taksi u ovoj ceni iznosi čak 93 evra. Ovde su uključene aerodromske takse oba aerodroma, bezbednosna i osiguravajuća taksa, kao i taksa izdavanja karte. Na cenu znatno utiče i cena goriva", naveo je Marković.

On je ocenio da bi se, ukoliko ostali učesnici snize svoje cene za 50 odsto, moglo ostvariti znatno smanjenje cene avio-karte.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik