Taksi: Fiksna cena od Aerodorma

Bez autora
Nov 05 2010

Cena prevoza taksijem od Aerodroma "Nikola Tesla" do grada biće fiksna, ali još uvek nije poznat broj zona. Predstavnici sindikata taksi vozača "Nezavisnost" i gradsku čelnici trebalo bi da se sastanu danas, posle čega će konačno biti poznate tačne tarife taksi prevoza od "vazdušne luke" ka beogradskim naseljima.Grad neće odustati od fiksne cene, a rešenje mora biti doneto danas. Otvoreni su za razgovor jedino po pitanju broja zona i kako će one biti raspodeljene. Maksimalno može da se uvedu još dve tarife, od čega će jedna da bude za najudaljenije delove grada.

Taksi: Fiksna cena od AerodormaCena prevoza taksijem od Aerodroma "Nikola Tesla" do grada biće fiksna, ali još uvek nije poznat broj zona.

Predstavnici sindikata taksi vozača "Nezavisnost" i gradsku čelnici trebalo bi da se sastanu danas, posle čega će konačno biti poznate tačne tarife taksi prevoza od "vazdušne luke" ka beogradskim naseljima.

Prema rečima člana Gradskog veća Dejana Malog, koji će primiti taksiste, grad neće odustati od fiksne cene, a rešenje mora biti doneto danas.

“Otvoreni smo za razgovor jedino po pitanju broja zona i kako će one biti raspodeljene. Maksimalno može da se uvedu još dve tarife, od čega će jedna da bude za najudaljenije delove grada. Na ostale kompromise nismo spremni, a i dalje mislimo da je podela na tri zone idealna”, kaže Mali.

U sindikatu taksi vozača "Nezavisnost" smatraju da je najbolje da bude napravljena orjentaciona cena, koja će biti istaknuta na aerodromu.

“Od predviđene cene ne bi bilo odstupanja većih od 5 do 10 odsto, a do svakog dela grada unapred bi se znalo koliko taksista može da vam naplati. Time ne bi bili oštećeni putnici koji recimo žive na Ledinama, a koji bi morali da plate 1.500 dinara do kuće”, kaže Mihajlo Čubranović iz sindikata "Nezavisnost".

Međutim, Dejan Mali ističe da grad neće pristati na ovakav predlog, jer cena mora biti fiksirana kao što je u većini evropskih gradova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik