Trebinje po drugi put dobilo nagradu "GOLDEN STAR"

Bez autora
Mar 06 2024

Najjužnij grad Republike Srpske, Trebinje je po drugi put dobio nagradu "GOLDEN STAR" za najbolji promotivni turistički video u okviru takmičenja "The Golden City Gate 2024" u Berlinu.

U Turističkoj organizaciji Trebinje su potvrdili da je, nakon prošlogodišnje nagrade, u Trebinje stiglo novo priznanje za promotivni video "Trebinje goes green" u kategoriji "Eco Tourism", autora Slavenka Vukasovića (HERZ Adventures), čiju izradu i nominaciju su podržali Grad Trebinje, Razvojna agencija Grada Trebinja TREDEA i Turistička organizacija Grada Trebinja.

Oni su podsjetili da je i ove godine nagrada dodijeljena na najvećem svjetskom sajmu turizma i putovanja "ITB Berlin", koje je održano po 23. put, te da je još je jedna u nizu nagrada i priznanja koja su pripala Gradu Trebinju.

"Naš grad je tri godine uzastopno u TOP 100 priča održivog turizma, u okviru Green Destinations programa, a podsjećamo da je 2022.godine Hercegovačka kuća proglašena za najbolju svjetsku priču u kategoriji održivih lanaca snabdijevanja", saopšteno je u trebinjskoj Turističkoj organizaciji.

Trebinje je u okviru "Iter Vitis" kulturne rute Savjeta Evrope 2022. proglašeno najboljom održivom vinskom destinacijom, uz Podrume manastira Tvrdoš koji su dobili nagradu za najbolju praksu koja unapređuje kulturno-istorijsko naslijeđe i vino.

Dodjeli priznanja prisustvovali su i predstavnici organizacije GIZ u BiH, uz čiju podršku su ostvareni krupni koraci ka pozicioniranju i sertifikaciji Trebinja kao prve ”zelene” destinacije u BiH.

Turistička ponuda Trebinja predstavlja se u okviru štanda Turističke organizacije Republike Srpske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik