Tri nove avio-kompanije od leta će poslovati u Srbiji

Bez autora
Mar 28 2012

Građani će od leta moći da računaju na tri nove avio-linije iz Beograda, koje će ponuditi tri nove avio-kompanije. Tako će do Milana moći da putuju za 80 evra, do Splita za 130, a do glavnog grada Katara za 980 evra. Kompanije koje kod nas već posluju, kao i nacionalni avioprevoznik "Jat" u letnjoj sezoni planiraju da ponude više letova do popularnih sezonskih destinacija.Italijanski „Air One” je zasad jedina nova kompanija na našem tržištu koja je podnela zahtev Direktoratu i dobila dozvole za letove od septembra.

Tri nove avio-kompanije od leta će poslovati u SrbijiGrađani će od leta moći da računaju na tri nove avio-linije iz Beograda, koje će ponuditi tri nove avio-kompanije.

Tako će do Milana moći da putuju za 80 evra, do Splita za 130, a do glavnog grada Katara za 980 evra. Kompanije koje kod nas već posluju, kao i nacionalni avioprevoznik "Jat" u letnjoj sezoni planiraju da ponude više letova do popularnih sezonskih destinacija.

Italijanski „Air One” je zasad jedina nova kompanija na našem tržištu koja je podnela zahtev Direktoratu i dobila dozvole za letove od septembra - rekla je za „24 sata” Katarina Andrić Milosavljević iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva.

Italijanska lou kost kompanija otvoriće direktnu liniju Beograd-Milano od 18. septembra. Saobraćaj će se odvijati tri puta nedeljno - utorkom, četvrtkom i subotom.

Beogradski aerodrom je saopštio da će od 1. juna do 28. septembra građani imati na raspolaganju i liniju Beograd-Split, koju otvara „Croatia Airlines”. Letovi će se obavljati dva puta nedeljno, svakog ponedeljka i petka. Tako će redovni letovi između Beograda i Splita biti obnovljeni posle više od 20 godina, a na istoj relaciji dva puta nedeljno, od 2. jula, leteće i „Jat”. Nacionalni prevoznik je i ranije, pored Pule i Dubrovnika, uvrstio Split među nove destinacije u letnjem redu.

Početkom septembra i bliskoistočna avio-kompanija „Qatar Airways” leteće iz Beograda, stoji u saopštenju. Letovi do Dohe, prestonice države Katar, obavljaće se četiri puta nedeljno, uz tranzitno sletanje u Ankari. Red letenja „Qatar Airwaysa” koncipiran je tako da se putnicima iz Beograda, uz presedanje u Dohi, nudi veza ka mnogim zemljama azijskog kontinenta.

Tokom letnje sezone „Jat” će otvoriti saobraćaj ka tri destinacije u Hrvatskoj - Splitu, Dubrovniku i Puli, a ponovo će poleteti i ka Đironi u Španiji, te Ohridu i Solunu.

Domaća kompanija planira da tokom leta ima 231 let nedeljno, a u ponudi je još 56 letova u nedelji u saradnji sa kod-šer partnerima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik