U CG oko 95 hiljada turista

Bez autora
Aug 26 2012

U Crnoj Gori boravi 94.717 turista, što je za 26 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Na ovako značajan rast uticalo je brojno stanje turista u opštini Ulcinj, gdje prema informacijama Lokalne turističke organizacija Ulcinja trenutno boravi 26.309 turista što je gotovo tri puta više u odnosu na isti period prošle godine. Prema podacima lokalne turističke organizacije u Kotoru trenutno boravi 2.277 turista što je 17 procenata manje u odnosu na isti prošlogodišnji period. Gosti su uglavnom iz bivših jugoslovenskih republika te Rusi i Englezi. Crnu Goru je tokom prvih pola godine posjetilo 318,16 hiljada turista, 6,9 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Turisti su u tom periodu ostvarili oko 1,68 miliona noćenja ili sedam odsto više nego u uporednom periodu. Prihodi od turizma, kako je nedavno saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, u prvoj polovini godine iznose 140 miliona eura, dok se cijelu ovu godinu očekuje da dostignu oko 700 miliona eura, što je na nivou prošle.

U CG oko 95 hiljada turistaU Crnoj Gori boravi 94.717 turista, što je za 26 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

Iz NTO-a ocjenjuju da je na ovako značajan rast uticalo brojno stanje turista u opštini Ulcinj, gdje prema informacijama Lokalne turističke organizacija Ulcinja trenutno boravi 26.309 turista što je gotovo tri puta više u odnosu na isti period prošle godine.

Prema podacima lokalne turističke organizacije u Kotoru trenutno boravi 2.277 turista što je 17 procenata manje u odnosu na isti prošlogodišnji period. Gosti su uglavnom iz bivših jugoslovenskih republika te Rusi i Englezi.

Crnu Goru je tokom prvih pola godine posjetilo 318,16 hiljada turista, 6,9 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Turisti su u tom periodu ostvarili oko 1,68 miliona noćenja ili sedam odsto više nego u uporednom periodu.

Prihodi od turizma, kako je nedavno saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, u prvoj polovini godine iznose 140 miliona eura, dok se cijelu ovu godinu očekuje da dostignu oko 700 miliona eura, što je na nivou prošle.

Iz Ministarstva su saopštili da sezonu karakteriše i dobra posjećenost crnogorskih nacionalnih parkova, ali i bolja naplata boravišne takse.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik