U Dubrovniku odlični turistički rezultati

Bez autora
Jun 03 2012

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. U svibnju je zabilježno 77.267 dolazaka, odnosno realizirano je 11 posto više dolazaka i 15 posto više noćenja u odnosu na svibanj prošle godine. Povećanje broja gostiju temeljeno je na stabilnoj poziciji grada Dubrovnika kao turističkog odredišta na inozemnim tržištima, prepoznatljivosti Dubrovnika na tradicionalnim tržištima poput Velike Britanije, Francuske i Španjolske ali isto tako rezultat je i svih turističkih subjekata u Dubrovniku. Privatni smještaj porastao je za 34 posto, hoteli bilježe popunjenost od 75 posto te se očekuje dva i pol milijuna noćenja u ovoj godini. Također, bez golfa na Srđu će se teško produžiti turistička sezona.

U Dubrovniku odlični turistički rezultatiU prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Dubrovnika i predsjednik Turističke zajednice Andro Vlahušić i direktorica Turističke zajednice Nikolina Vicelić.

U svibnju je zabilježno 77.267 dolazaka, odnosno realizirano je 11 posto više dolazaka i 15 posto više noćenja u odnosu na svibanj prošle godine.

Kako je istaknuto, povećanje broja gostiju temeljeno je na stabilnoj poziciji grada Dubrovnika kao turističkog odredišta na inozemnim tržištima, prepoznatljivosti Dubrovnika na tradicionalnim tržištima poput Velike Britanije, Francuske i Španjolske ali isto tako rezultat je i svih turističkih subjekata u Dubrovniku.

Na konferenciji za novinare rečeno je kako je privatni smještaj porastao 34 posto, hoteli bilježe popunjenost od 75 posto te da se očekuje dva i pol milijuna noćenja u ovoj godini, naglasio je Vlahušić. Također zaključio je da će se bez golfa na Srđu teško produžiti turistička sezona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik