U Hrvatsku stiglo 500 čeških turista prvim vlakom

Bez autora
Jul 01 2020

Petsto čeških turista stiglo je u Hrvatsku prvim vlakom na liniji Prag - Rijeka. Vlak je rezultat suradnje Hrvatskih željeznica i češkog RegioJet-a.

Putnici iz Češke su stigli sretno. Put traje nekih 15 sati. Vlak je u dolasku kasnio nekih sat vremena i to zato što je bila granična kontrola. Vlak je na stanici Opatija-Matulji stao gdje je dio turista iz Češke izašao i autobusima nastavio put na druge destinacije.

Od tih 500 turista koji su stigli u Hrvatsku, možemo reći da 80 posto njih ostaje na području Istre i Kvarnera. Manji broj njih odlazi na odredišta srednje i južne Dalmacije. Atmosfera u vlaku je bila izvrsna.

Bilo je pjesme i zabave, bilo je ugodno. Izrazito se pazilo na epidemiološke mjere i svi su morali nositi zaštitne maske.

Vlak će do sredine srpnja prometovati triput tjedno. Nakon toga vozit će svaki dan na relaciji Rijeka- Prag. Današnji vlak se vraća u popodnevnim satima za Prag. Prodano je dvjestotinjak karata.

- Turisti iz Češke i Slovačke su podijeljeni 50:50. Sjeverni Jadran, Istra i Kvarner i 50 posto dolje Makarskoj i gdje su dolazili, rekao je ministar turizma Gari Cappelli.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik