U najjeftinijem gradu za odmor u Evropi muzeji su besplatni

Bez autora
Nov 28 2022

Ova evropska destinacija nije smeštena u hladnim, pasivnim područjima, nije ni u komšiluku, ali se zato isplati posetiti je.

I ne samo zbog lepote i bogatog kulturnog nasleđa, već i zbog toga što ćete se iz nje, vratiti punih džepova.

Granada je najjeftinija siti brejk destinacija u Evropi. Nalazi se na jugu Španije, i predstavlja jedan od zaista najpristupačnijih gradova za putnike. Na osnovu istraživanja koje je sprovela stranica Omio, Granada se našla na vrhu liste putnika sa ograničenim budžetom.

Cena je značajan faktor za većinu potencijalnih turista. Stranica Omio je rangirala 100 najpopularnijih odredišta za putovanja u Belgiji, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Holandiji, Austriji, Švajcarskoj i Španiji.

Gradovi su rangirani na osnovu broja besplatnih atrakcija, pristupačnosti lokalnog prevoza i cena hrane i pića. Granada ima puno besplatnih aktivnosti, tačnije 112. To uključuje i 10 besplatnih muzeja. Obilazak grada košta u proseku 6 evra, a pivo u većini barova nije skuplje od 2 evra, navodi Euronews.

Osim toga, Granada ima 1011 besplatnih Wi-Fi tačaka i 143 javnih fontana. Redovna autobuska karta je jedna od najjeftinijih u Evropi i iznosi 1.40 evra.

Tvrđava Alhambra je glavna atrakcija Granade. Spektakularna tvrđava je izvorno izgrađena kao zidana citadela, a zatim je postala luksuzna rezidencija Nasridskih emira.

Biser Andaluzije

Još jedna od najvažnijih istorijskih atrakcija Granade je katedrala, impozantna građevina gotičke, renesansne i barokne arhitekture čija je izgradnja trajala više od 180 godina.

Granada je nedavno povezana sa većim gradovima u Španiji novim brzim vozom. Putnici mogu krenuti iz Madrida i stići u ovaj andaluzijski grad za tri sata ili za četiri sata iz Sevilje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik