Udružile se aviokompanije Lan i Tam

Bez autora
Jun 25 2012

Udruživanjem dve najveće aviokompanije na području Latinske Amerike, stvoren je Latam, alijansa Čileanskog i Brazilskog avioprevoznika. Čileanska aviokompanija Lan završila je preuzimanje brazilskog aviprijoznka Tam, čime je stvorena druga najveća aviokompanija na svetu - Latam.Akcionari Tam-a pristali su na preuzimanje nakon dve godine pregovora. Sedište nove aviokompanije Latam biće u Santiagu, glavnom gradu Čilea.

Udružile se aviokompanije Lan i TamUdruživanjem dve najveće aviokompanije na području Latinske Amerike, stvoren je Latam, alijansa Čileanskog i Brazilskog avioprevoznika.

Čileanska aviokompanija Lan završila je preuzimanje brazilskog aviprijoznka Tam, čime je stvorena druga najveća aviokompanija na svetu - Latam. Akcionari Tam-a pristali su na preuzimanje nakon dve godine pregovora.
 
Sedište nove aviokompanije Latam biće u Santiagu, glavnom gradu Čilea.

Generalni direktor nove aviokompanije Latam, Enrique Cueto, istakao je kako će fokus biti stavljen na ogromno tržište Brazila, a najavio je i uvođenje mnogih promena u ponudi i cenama.
 
Brazil i Čile poslednjih nekoliko godina beleže ekonomski rast, što je dovelo i do velikog porasta broja putnika aviokompanija. Ipak, kompanija Tam, nekada vodeći brazilski avioprevoznik, beleži pad profita, nakon što je konkurencija počela da nudi značano jeftinije karte.
 
Zajednički prihodi Lan-a i Tam-a prošle godine su iznosili 13 milijardi dolara, a kombinovano tržište Brazila i Čilea, što se avioprevoza tiče, drugo je po veličini.
 
Analitičari ocenjuju da će obe kompanije imati koristiti od udruživanja, a preuzimanjem će se u naredne četiri godine uštedeti oko 700 miliona dolara operativnh troškova. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik