Uskoro nove čarter linije

Bez autora
Mar 13 2012

Sudeći po brojkama – gotovo 9 miliona noćenja i 670 miliona eura prihoda, prošla turistička sezona bila je uspješna. Iz Privredne komore, međutim, poručuju da još kuburimo sa smještajnim kapacitetima a problem su čarter linije. Prošla turistička sezona jeste bila uspješna, ali predsjednik odbora za turizam u Privrednoj komori Dragan Ivančević, uvjeren je da možemo i bolje. Kaže da sezona mora trajati čitave godine ili barem 6 mjeseci, a ne od 10. jula do 20. avgusta. Sezona, da je sreće, trebalo da počne za desetak dana, a još se kuburi sa starim problemima. I dalje se vrlo malo uradilo, ili zanemarljivo malo na smanjenju sive ekonomije u turizmu koja razara tkivo crnogorskog turizma.

Uskoro nove čarter linijeSudeći po brojkama – gotovo 9 miliona noćenja i 670 miliona eura prihoda, prošla turistička sezona bila je uspješna.

Iz Privredne komore, međutim, poručuju da još kuburimo sa smještajnim kapacitetima a problem su čarter linije.

Prošla turistička sezona jeste bila uspješna, ali predsjednik odbora za turizam u Privrednoj komori Dragan Ivančević, uvjeren je da možemo i bolje. Kaže da sezona mora trajati čitave godine ili barem 6 mjeseci, a ne od 10. jula do 20. avgusta. Dodaje i da bi sezona, da je sreće, trebalo da počne za desetak dana, a mi još kuburimo sa starim problemima.

"I dalje se vrlo malo uradilo, ili zanemarljivo malo na smanjenju sive ekonomije u turizmu koja složićemo se razara tkivo crnogorskog turizma", rekao je Ivančević, prenosi AntenaM.

Turista će, nada se, ove godine biti više, ali im motiv neće samo biti da prespavaju i pojedu. Fali nam smještajnih kapaciteta-napominje Ivančević.

"Npr. Najveći problem u novembru je bilo održavanje skupa za 1.000 učesnika kongresa njemačkih turoperatoea. Nijesmo imali prostor u kome bi se održala plenarna sjednica. Mi takvu salu nemamo."

Pomoćnica ministra turizma Željka Radak smatra da su se i tu stvari promijenili u odnosu na lani.

"Imamo porast smještajnih kapaciteta u odnosu na lani, uglavnom je to na račun manjih hotela", kazala je.

Sve i da jeste tako, Ivančević napominje da se do Crne Gore ne može lako doći. Loši putevi, slaba avio povezanost, preskupe karte.

Radak najavljuje mali korak i na tom planu:

"Moram da najavim i ove godine uvođenje čarter linije Air Berlin koja će početi u aprilu. Pregovori dugo traju, tu se slažem, ali već mislim da smo u završnoj fazi kada je dovođenje jedne avio kompanije i mislim da ćemo već ove sezone to i imati."

Ministarstvo turizma je namijenilo skroman budžet za promocije i reklame. U tom resoru manje novca ne vide kao problem, jer će Crna Gora biti provoisana i ubuduće, možda manje ali jednako efektno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik