Veći buking iz Njemačke

Bez autora
Apr 28 2011

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, zajedno sa cjelokupnom turističkom privredom, aplicirali su da Crna Gora bude domaćin godišnjeg kongresa Njemačkog udruženja turoperatora i turističkih agencija (DRV) u novembru naredne godine. Predstavnici ovog udruženja boravili su u Crnoj Gori i obišli pojedine hotele na primorju. Tokom boravka u Crnoj Gori, predstavnici Njemačkog udruženja turoperatora i turističkih agencija, DRV, obišli su sve lokalitete koji su predloženi za održavanje kongresa, između ostalog kongresne kapacitete hotela „Splendid Conference & Spa Resort", „Mediteran", „Queen of Montenegro", „Avala Resort & Villas", Citadela Budva, aerodrom Tivat itd. Kongres DRV je najznačajniji događaj u turističkoj industriji Njemačke, koji okupi 800 do 1000 predstavnika značajnih njemačkih agencija i turoperatora.

Veći buking iz NjemačkeNacionalna turistička organizacija Crne Gore, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, zajedno sa cjelokupnom turističkom privredom, aplicirali su da Crna Gora bude domaćin godišnjeg kongresa Njemačkog udruženja turoperatora i turističkih agencija (DRV) u novembru naredne godine.

Predstavnici ovog udruženja boravili su u Crnoj Gori i obišli pojedine hotele na primorju.

Tokom boravka u Crnoj Gori, predstavnici Njemačkog udruženja turoperatora i turističkih agencija, DRV, obišli su sve lokalitete koji su predloženi za održavanje kongresa, između ostalog kongresne kapacitete hotela „Splendid Conference & Spa Resort", „Mediteran", „Queen of Montenegro", „Avala Resort & Villas", Citadela Budva, aerodrom Tivat itd.

Kongres DRV je najznačajniji događaj u turističkoj industriji Njemačke, koji okupi 800 do 1000 predstavnika značajnih njemačkih agencija i turoperatora.

Predstavnici DRV su se sreli i sa ministrom održivog razvoja i turizma Predragom Sekulićem, kao i predstavnicima turističke privrede, hotelijerima i turističkim agencijama.

Predsjednik DRV-a Jirgen Behi je izjavio da je Crna Gora ozbiljan kandidat da 2012. godine bude domaćin godišnjeg kongresa DRV.

Prema njegovim riječima, Crna Gora raspolaže kvalitetnom infrastrukturom, kongresnim i hotelskim kapacitetima, vandrednim ljepotama prirode i kulturno-istorijskih spomenika i spremna je da dočeka njemačke turiste. Takođe je istakao da je izuzetno zadovoljan profesionalnom podrškom cjelokupne turističke privrede, Ministarstva održivog razvoja i turizma i NTO CG.

On je čestitao Vladi Crne Gore što je uspjela da animira Air Berlin, koji je drugi najveći avio prevoznik na tržištu Njemačke, da uspostavio čarter liniju ka Crnoj Gori.

Preporučio je da i dalje treba raditi na izgradnji infrastrukture, ali takođe na daljoj obuci kadra. Naglasio je da u nedostatku velikih hotela treba animirati lokalne preduzetnike, male hotele i porodične pansione da se na pravi način uključe i ponude svoje kapacitete, jer je upravo to ono što njemački turisti traže.

Direktor NTO Saša Radović informisao je medije o naporima koje NTO CG i turistička privreda preduzimaju na ovom izuzetno bitnom tržištu.

Istakao je da su tri ključna momenta saradnje sa njemačkim tržištem - otvaranje predstavništva u Frankfurtu koje je u direktnom kontaktu sa njemačkom privredom, zatim kandidatura za održavanje pomenutog kongresa, kao i potpisivanje ugovora o uspostavljanju direktne čarter konekcije Air Berlina.

Upravo čarter konekcija ove avio kompanije je rezultirala boljim bukingom za ovu sezonu. Prema informacija turističkih agencija, buking sa ovog tržišta je veći za 20 do 40 odsto u odnosu na isti period prošle godine, postoji i veće interesovanje za kružnim turama koje obuhvataju obilaske nekoliko destinacija Balkana, a takođe je ove godine ponudu Crne Gore u svojim programime uvrstio značajan broj i manjih online turističkih agencija i agencija koje nude ponudu aktivnog turizma.

DRV je krovno udruženje turističkih agencija i turoperatora u Njemačkoj i okuplja preko 4000 najvećih njemačkih kompanija kao što su „Air Berlin", „Lufthansa", „Tui" itd., a što je još značajnije oko 80% ukupnog turističkog prometa sa ovog tržišta se realizuje preko članica ovog udruženja. DRV je zajedno sa ASTA (SAD) I ABTA (Velika Britanija) jedno od tri najveća svjetska turistička udruženja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik