Veliki interes francuskog turističkog tržišta za Hrvatsku

Bez autora
Mar 22 2023

Francusko turističko tržište ove godine pokazuje velik interes za Hrvatsku, čija je turistička ponuda u programima najvećih i najvažnijih francuskih touroperatora i agencija, a raste i interes za uvođenje novih redovitih zračnih linija, izvijestili su u utorak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Dobre vijesti za hrvatski turizam dolaze s nedavno održanog najvećeg međunarodnog turističkog sajma u Francuskoj "Salon Mondial du tourisme" u Parizu te s prateće poslovne radionice koja je u organizaciji predstavništva HTZ-a u Parizu okupila više od 60 francuskih organizatora putovanja i turističkih agencija.

O poslovnim mogućnostima i suradnji s njima na radionici su razgovarali predstavnici Croatia Airlinesa, Maistre, Falkenstainera, Hiltona te agencija iz gotovo svih dijelova Hrvatske.

- Sudjelovanje na "Salon Mondial du tourisme" odlična je podloga za dodatno isticanje Hrvatske i turističkih atrakcija u Francuskoj. Hrvatska je ponuda odlično zastupljena kod najvažnijih francuskih organizatora putovanja, a daljnji rast specijaliziranih ponuda s naglaskom na eno-gastronomiju, poslovni, kulturni i nautički turizam zasigurno može biti dodatni motiv dolazaka turista iz Francuske u Hrvatsku, poručila je direktorica predstavništva HTZ-a u Parizu Danijela Mihalić Đurica.

Napominje da se o hrvatskoj turističkoj ponudi mnogo piše i u francuskim medijskim izdanjima, a porast zanimanja s tog tržišta potvrđuje i to što turistički promet iz Francuske stalno raste.

Tako je bilo i do sada ove godine, kada su prema podacima iz eVisitora francuski turisti u Hrvatskoj ostvarili 54 posto više noćenja nego u istom razdoblju 2019., iznose iz HTZ-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik