Veliko spremanje Kontija

Bez autora
Jul 16 2012

Posle 33 godine, nekadašnji Hotel "Interkontinental" se zatvara na godinu dana. Nakon rekonstrukcije i ulaganja od 25 miliona evra, promeniće ime i broj zvezdica. Umesto sadašnje četiri, imaće jednu više i zvaće se "Kraun plaza". Hotel je izgrađen uoči godišnje skupštine MMF-a, koja je u Centru "Sava" održana 1979. godine. Od tada su u njemu odsela 33 miliona gostiju, među njima šefovi država i vlada, vrhunski umetnici, sportisti. Do otvaranja "Interkontinentala", Beograd i Srbija nisu imali ništa lepše i luksuznije, a odmah je dobio i nadimak, "Konti". U pijano baru hotela i restoranu Njujork dočekivale su se Nove godine, a mnogi maturanti su sa proslava u ovom zdanju odlazili u svet odraslih. Od 280 zaposlenih, njih 18 radi od otvaranja hotela.

Veliko spremanje KontijaHotel "Kontinental" promeniće i ime i broj zvezdica. Posle rekonstrukcije vredne 25 miliona evra hotel će za godinu dana umesto sadašnje četiri zvezdice, imati jednu više i zvaće se "Kraun plaza".

Posle 33 godine, nekadašnji Hotel "Interkontinental" se zatvara na godinu dana. Nakon rekonstrukcije i ulaganja od 25 miliona evra, promeniće ime i broj zvezdica. Umesto sadašnje četiri, imaće jednu više i zvaće se "Kraun plaza".

Hotel je izgrađen uoči godišnje skupštine MMF-a, koja je u Centru "Sava" održana 1979. godine. Od tada su u njemu odsela 33 miliona gostiju, među njima šefovi država i vlada, vrhunski umetnici, sportisti.

Do otvaranja "Interkontinentala", Beograd i Srbija nisu imali ništa lepše i luksuznije, a odmah je dobio i nadimak, "Konti".

U pijano baru hotela i restoranu Njujork dočekivale su se Nove godine, a mnogi maturanti su sa proslava u ovom zdanju odlazili u svet odraslih.

Od 280 zaposlenih, njih 18 radi od otvaranja hotela. Jedan od njih je i kuvar Stambol Geštamov.

"U ovom restoranu je, kada je Tito umro, 80 šefova država svakodnevno ručavalo. Svako je imao svoj sto i sve je proticalo u najboljem redu i bez ikakvih problema", rekao je šef kuhinje Stambol Geštamov.

Geštamov kaže da mu je ostalo u sećanju kada je gost bio Arafat, tada su njegovi članovi obezbeđenja non-stop bili sa njim u kuhinji i kontrolisali kako kuva da ne bi bilo nekog trovanja.

Neke sobe su već ispražnjene i čekaju početak radova. Inventar hotela se odvozi u bolnice i domove za nezbrinutu decu, a umetnine se prodaju po pristupačnijim cenama. Spoljašnost hotela, posle rekonstrukcije, neće se promeniti osim što će stakla biti zamenjena energetski efikasnijim.

"Međutim, kada uđemo u hotel nećemo moći da ga prepoznamo. Sve će biti novo, nešto što je Beogradu i našem turizmu neophodno", kaže direktor Hotela "Kontinental" Živorad Vasić.

Hotel će imati 420 soba, od čega 120 luksuznih, i 14 apartmana, uključujući i dva predsednička. Spa i velnes centar biće znatno veći, a imaće čak 14 kongresnih sala, jer će hotel biti namenjen prvenstveno poslovnim turistima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik