Virgin Galactic otvorio "svemirski" aerodrom

Bez autora
Oct 25 2010

Britanski milijarder Ričard Brenson, vlasnik Virgin Galactica, okružen stotinama budućih astronauta, otvorio je u petak u Nju Meksiku pistu prvog "svemirskog aerodroma", sa kojeg će već 2012. turisti poletati u svemir. Ovo je početak novog svemirskog doba i ponosni smo što smo zaslužni za stvaranje istorije.Ričard Brenson predstavio je prisutnima i svog sina Sema, koji će ga pratiti na prvom letu Virgin Galactica u svemir. Virgin Galactic, prva kompanija koja nudi komercijalne letove u svemir već je zaradila 50 miliona dolara od 380 klijenata koji su rezervisali mesto u svemirskoj letelici sa šest sedišta.

Virgin Galactic otvorio "svemirski" aerodromBritanski milijarder Ričard Brenson, vlasnik Virgin Galactica, okružen stotinama budućih astronauta, otvorio je u petak u Nju Meksiku pistu prvog "svemirskog aerodroma", sa kojeg će već 2012. turisti poletati u svemir.

"Ovo je početak novog svemirskog doba i ponosni smo što smo zaslužni za stvaranje istorije", izjavio je Brenson.

Ričard Brenson predstavio je prisutnima i svog sina Sema, koji će ga pratiti na prvom letu Virgin Galactica u svemir.

"Iz ove baze će u svemir poletati turisti, ali i naučnici", poručio je Brenson.

Virgin Galactic, prva kompanija koja nudi komercijalne letove u svemir već je zaradila 50 miliona dolara od 380 klijenata koji su rezervisali mesto u svemirskoj letelici sa šest sedišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik