Više gostiju, više noćenja

Bez autora
Nov 02 2010

U Dubrovniku je od početka godine do kraja listopada boravio ukupno 563.751 gost, što je 12 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a ostvareno je ukupno 2,1 milijun noćenja ili 14 posto više nego u godini prije. Čak 93 posto turističkih dolazaka u Dubrovnik odnosi se na goste iz inozemstva. Prema podacima dubrovačke Turističke zajednice, stranih je turista u Dubrovniku u deset ovogodišnjih mjesec bilo ukupno 522.539, što je 14 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Inozemni su turisti ostvarili nešto više od dva milijuna noćenja, što je povećanje za 16 posto. Domaćih je turista bilo 41.212 ili 10 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Dubrovnik je u deset mjeseci ove godine najviše posjetilo gostiju iz Velike Britanije potom Španjolske, Francuske, slijede domaći gosti, Nijemci, Talijani, Japanci i drugi. Proteklog vikenda u Dubrovniku je boravilo 1200 turista među kojima je najveći broj bio iz Japana.

Više gostiju, više noćenjaU Dubrovniku je od početka godine do kraja listopada boravio ukupno 563.751 gost, što je 12 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a ostvareno je ukupno 2,1 milijun noćenja ili 14 posto više nego u godini prije.

Čak 93 posto turističkih dolazaka u Dubrovnik odnosi se na goste iz inozemstva.

Prema podacima dubrovačke Turističke zajednice, stranih je turista u Dubrovniku u deset ovogodišnjih mjesec bilo ukupno 522.539, što je 14 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Inozemni su turisti ostvarili nešto više od dva milijuna noćenja, što je povećanje za 16 posto. Domaćih je turista bilo 41.212 ili 10 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Dubrovnik je u deset mjeseci ove godine najviše posjetilo gostiju iz Velike Britanije potom Španjolske, Francuske, slijede domaći gosti, Nijemci, Talijani, Japanci i drugi.

Proteklog vikenda u Dubrovniku je boravilo 1200 turista među kojima je najveći broj bio iz Japana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik