Više od 11.000 turista

Bez autora
Apr 05 2010

Tokom uskršnjih praznika u Crnoj Gori je boravilo više od 11.000 turista. Osim individualnih turista, u Crnoj Gori borave i organizovane grupe iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Italije, Bugarske i Rusije. Najveću posjetu tradicionalno bilježi Budvanska rivijera, gdje je većina hotela nakon zimske pauze ponovo u funkciji. Nacionalni parkovi Lovćen, Durmitor, Biogradska Gora i Skadarsko jezero su 1. aprila počeli sa radom, dajući u predsezoni popuste grupama, a svake nedjelje besplatan ulaz svima koji žele da provedu aktivan odmor u prirodi. Dobri vremenski uslovi i visok sniježni pokrivač privukli su i veliki broj ljubitelja zimskih sportova na ski stazama, a prema informacijama iz ski centra „Kolašin 1450" svakoga dana u ovom centru bilo je blizu 1.000 posjetilaca. Crnogorska turistička privreda očekuje da će se i ova predsezona odvijati kao i prošlogodišnja.

Više od 11.000 turistaTokom uskršnjih praznika u Crnoj Gori je boravilo više od 11.000 turista, saopštila je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.
 
Osim individualnih turista, u Crnoj Gori borave i organizovane grupe iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Italije, Bugarske i Rusije.

Najveću posjetu tradicionalno bilježi Budvanska rivijera, gdje je većina hotela nakon zimske pauze ponovo u funkciji.

Nacionalni parkovi Lovćen, Durmitor, Biogradska Gora i Skadarsko jezero su 1. aprila počeli sa radom, dajući u predsezoni popuste grupama, a svake nedjelje besplatan ulaz svima koji žele da provedu aktivan odmor u prirodi.

Dobri vremenski uslovi i visok sniježni pokrivač privukli su i veliki broj ljubitelja zimskih sportova na ski stazama, a prema informacijama iz ski centra „Kolašin 1450" svakoga dana u ovom centru bilo je blizu 1.000 posjetilaca.

Crnogorska turistička privreda očekuje da će se i ova predsezona odvijati kao i prošlogodišnja.

Imajući u vidu da je period predsezone pogodan za organizaciju seminara, konferencija i kongresa (MICE turizam) najavljen je i značajan broj poslovnih turista i dobra popunjenost u crnogorskim hotelima koji raspolažu kongresnim sadržajima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik