Voz "metak" stiže 2027. godine

Bez autora
Dec 11 2012

Kompanija "Central relvej" iz Japana planira proizvodnju superbrzog voza koji će, prema sadašnjim informacijama, razvijati brzinu do 500 kilometara na čas. Voz će se kretati preko magnetnog polja, a naučnici iz Japana veruju da će time smanjiti dosadašnje vreme putovanja između gradova u toj zemlji.U 16 vagona, koliko je planirano da voz ima, trebalo bi da stane oko 1.000 putnika. Vožnja će biti prijatna, a buke skoro i da neće biti.

Voz "metak" stiže 2027. godineKompanija "Central relvej" iz Japana planira proizvodnju superbrzog voza koji će, prema sadašnjim informacijama, razvijati brzinu do 500 kilometara na čas.

Voz će se kretati preko magnetnog polja, a naučnici iz Japana veruju da će time smanjiti dosadašnje vreme putovanja između gradova u toj zemlji.

U 16 vagona, koliko je planirano da voz ima, trebalo bi da stane oko 1.000 putnika. Vožnja će biti prijatna, a buke skoro i da neće biti.

Prva vožnja je planirana tek 2027. godine i to od Tokija do Nagoje. Projekat bi trebalo da košta oko sto milijardi dolara, saopštio je Glas Amerike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik