Waldorf Astoria u Ulcinju

Bez autora
Oct 09 2012

Kompanija Star of Montenegro iz Ulcinja potpisala je Ugovor o menadžmentu sa Martinez Hotels und Resorts Holdingom. Martinez Hotels and Resorts osnovali su Martin R. Smura i Michael Regner 2009. godine i raspolaže hotelima i odmaralištima sa četiri i pet zvjezdica u Rusiji, Centralnoj i Istočnoj Evropi kao i u Irskoj. Ta kompanija, kako je saopšteno za Dnevne novine, radi na razvoju luksuznih hotela na Majorci, u Španiji, Astani, Kartageni, Kolumbiji, Meksiku i drugim internacionalnim lokacijama od značaja. Martinez Hotels und Resorts sarađuje sa Starwood Hotels and Resorts i Hilton grupom na pronalaženju marke za svoje hotele. Za projekat Star of Montenegro već postoje izgledi za luksuznu marku Waldorf Astoria iz Hilton grupe. Menadžment Društva kao i vlasnici raduju se toj mogućnosti i sigurni su da će taj projekat biti jedan od najspektakularnijih odmarališta u Evropi.

Waldorf Astoria u UlcinjuKompanija Star of Montenegro iz Ulcinja potpisala je Ugovor o menadžmentu sa Martinez Hotels und Resorts Holdingom.

Martinez Hotels and Resorts osnovali su Martin R. Smura i Michael Regner 2009. godine i raspolaže hotelima i odmaralištima sa četiri i pet zvjezdica u Rusiji, Centralnoj i Istočnoj Evropi kao i u Irskoj.

Ta kompanija, kako je saopšteno za Dnevne novine, radi na razvoju luksuznih hotela na Majorci, u Španiji, Astani, Kartageni, Kolumbiji, Meksiku i drugim internacionalnim lokacijama od značaja. Martinez Hotels und Resorts sarađuje sa Starwood Hotels and Resorts i Hilton grupom na pronalaženju marke za svoje hotele.

"Za projekat Star of Montenegro već postoje izgledi za luksuznu marku Waldorf Astoria iz Hilton grupe. Menadžment Društva kao i vlasnici raduju se toj mogućnosti i sigurni su da će taj projekat biti jedan od najspektakularnijih odmarališta u Evropi", dodaje se u saopštenju Star of Montenegra.

Planirano je da obim ulaganja iznosi 40 miliona eura. Hotelski kompleks je koncipiran tako da ima sve funkcije rizort hotela. Osim klasičnog hotela planiran je dio za konferencije i kazino.

Početak pripremnih i građevinskih radova je u prvom kvartalu 2013. godine. Star of Montenegro je kćerka kompanije Montenegro 2000, koja ima njemačko-crnogorski kapital. Osnivač kompanija je Novak Durutović koji je više od četiri decenije radi u Njemačkoj. On ima 95 odsto akcija, dok je preostalih pet u vlasništvu Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom koje je Durutoviću ustupilo u zakup zemljište na atraktivnoj lokaciji.

Waldorf Astoria je najčuveniji hotel u Njujorku. U tom hotelu, osim što je poznat u regionu po tome da je tamo živio naučnik Nikola Tesla, uvijek su u njemu odsijedali najmoćniji i najbogatiji. Kroz hotel skoro svakog dana defiluju kraljevi, geniji, zvijezde, pisci, reditelji i tajkuni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik