Zatvoren hotel Planinka

Bez autora
Jan 29 2013

Hotel Planinka, najveći na Žabljaku koji je u funkciji, zatvoren je, iako je zimska turistička sezona u toku. Izvršni direktor Hotelsko-turističkog preduzeća Primorje, Predrag Jelušić, potvrdio je da je hotel zatvoren i da je razlog nerentabilno poslovanje u ovom periodu. Planinka je zatvorena početkom sedmice. Hotel će ponovo biti otvoren polovinom februara, kada su najavljeni dolasci određenih grupa turista. Tada očekuje dolazak nekoliko grupa gostiju od 70 do 150 učesnika, prvenstveno u saradnji sa fakultetima i predviđeno je da hotel bude otvoren do polovine marta, nakon čega je planirana njegova rekonstrukcija. Vlada je konzorcijumu HTP Primorja i HLT fondu dala rok do 31. marta da aplicira za građevinsku dozvolu, a da do 30. aprila otpočne sa rekonstukcijom hotela odnosno izgradnjom novog objekta, kako bi do novembra 2015. godine bili završeni svi radovi na hotelu. Konzorcijum HTP Primorje i HLT fond, koji je na osnovu međunarodnog tendera od 2005. godine i ugovora o kupovini, prodaji i investiranju od 2006. godine, postao vlasnik hotela Planinka ugovorom je predvidio investiranje 8,7 miliona eura sa ciljem podizanja nivoa kvaliteta usluga na standard hotela sa četiri zvjezdice.

Zatvoren hotel PlaninkaHotel Planinka, najveći na Žabljaku koji je u funkciji, zatvoren je, iako je zimska turistička sezona u toku.

Izvršni direktor Hotelsko-turističkog preduzeća Primorje, Predrag Jelušić, potvrdio je agenciji Mina-business da je hotel zatvoren i da je razlog nerentabilno poslovanje u ovom periodu.

Planinka je zatvorena početkom sedmice.

Jelušić je najavio da će hotel ponovo biti otvoren polovinom februara, kada su najavljeni dolasci određenih grupa turista.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma su precizirali da se tada očekuje dolazak nekoliko grupa gostiju od 70 do 150 učesnika, prvenstveno u saradnji sa fakultetima i predviđeno je da hotel bude otvoren do polovine marta, nakon čega je planirana njegova rekonstrukcija.

"Vlada je konzorcijumu HTP Primorja i HLT fondu dala rok do 31. marta da aplicira za građevinsku dozvolu, a da do 30. aprila otpočne sa rekonstukcijom hotela odnosno izgradnjom novog objekta, kako bi do novembra 2015. godine bili završeni svi radovi na hotelu", kazali su predstavnici Ministarstva agenciji Mina-business.

Konzorcijum HTP Primorje i HLT fond, koji je na osnovu međunarodnog tendera od 2005. godine i ugovora o kupovini, prodaji i investiranju od 2006. godine, postao vlasnik hotela Planinka ugovorom je predvidio investiranje 8,7 miliona EUR sa ciljem podizanja nivoa kvaliteta usluga na standard hotela sa četiri zvjezdice.

Radovi na rekonstrukciji hotela Planinka trebalo bi da počnu krajem zimske turističke sezone, odnosno najkasnije do kraja marta ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik