Zetagradnja u Kolašinu gradi luksuzni hotel vrijedan 17,8 miliona eura

Bez autora
Mar 19 2020

Crnogorska vlada je na listu razvojnih projekata u području turizma uvrstila projekt izgradnje hotela Bjelasica 1450 u Kolašinu po condo modelu poslovanja, javlja agencija Mina.

Osnivač i vlasnik tvrtke Bjelasica 1450 je Zetagradnja, čiji je vlasnik Blagota Radović. Preko tog projekta, odnosno ulaganjem najmanje 250.000 eura u izgradnju hotela u Kolašinu, moći će dobiti ekonomsko državljanstvo Crne Gore, piše Dan.

“U dokumentaciji je navedeno da je u Kolašinu planirana investicija u izgradnju hotelskog kompleksa s četiri zvjezdice sa 168 smještajnih jedinica, predračunske vrijednosti 17,8 milijuna eura, a namjera investitora je da u okviru hotela s condo modelom poslovanja otvori 96 novih radnih mjesta, navodi se u dokumentu Prijedlog za kandidiranje projekta na listu razvojnih projekata u području turizma, koji je objavljen na web stranicama vlade.

Investitor je u business planu naveo da će, kako se dodaje, cjelokupnu investiciju financirati iz vlastitih sredstava, bez kreditnog zaduženja kod komercijalnih banaka.

“Takođe, u business planu je navedeno da je u pitanju greenfield investicija, čiji je početak planiran za kraj travnja, a završetak grubih građevinskih radova za listopad. U dokumentaciji je navedeno kako je planirano da se radovi na adaptaciji i opremanju završe do zimske sezone sljedeće godine”, objašnjava se u dokumentaciji.

Dostavljeni business plan predviđa da će investitor na tržištu ponuditi većinski dio jedinica u sklopu posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za ekonomski interes Crne Gore. Takođe, investitor će potencijalnim kupcima smještajnih jedinica ponuditi i suvlasništvo u projektu.

U business planu se navodi da će hotel nositi ime Bjelasica 1450, a da će, prema projekcijama, gosti hotela biti visoke i srednje platežne moći.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik