Zimska sezona saobraćaja voza “Nostalgija” na “Šarganskoj osmici” od 25. decembra

Bez autora
Dec 20 2012

Muzejski voz “Nostalgija” na “Šarganskoj osmici”, u utorak, 25. decembra 2012. godine, počinje zimsku sezonu saobraćaja koja će trajati sve do 25. januara 2013. godine. Voz će saobraćati svakodnevno na relaciji Mokra Gora – Jatare – Mokra Gora i to u 11:40 sati.Ukoliko za vožnju “Nostalgijom” interesovanje bude veće, uvodiće se i vanredni polazak u 13:30 sati. Cena karata za vožnju “Nostalgijom” tokom zime je već treću sezonu nepromenjena i iznosi 300 dinara, bez obzira na uzrast putnika.

Zimska sezona saobraćaja voza “Nostalgija” na “Šarganskoj osmici” od 25. decembraMuzejski voz “Nostalgija” na “Šarganskoj osmici”, u utorak, 25. decembra 2012. godine, počinje zimsku sezonu saobraćaja koja će trajati sve do 25. januara 2013. godine.

Voz će saobraćati svakodnevno na relaciji Mokra Gora – Jatare – Mokra Gora i to u 11:40 sati. Ukoliko za vožnju “Nostalgijom” interesovanje bude veće, uvodiće se i vanredni polazak u 13:30 sati. Cena karata za vožnju “Nostalgijom” tokom zime je već treću sezonu nepromenjena i iznosi 300 dinara, bez obzira na uzrast putnika.

I ove zimske sezone muzejsko-turistički voz može se iznajmiti za vožnju na relacijama Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora i Mokra Gora – Višegrad – Mokra Gora, a cena zakupa iznosi 60.000 za vožnju dizel vučom i 120.000 za vožnju parnjačom. “Nostalgija” se može zakupiti i za noćnu vožnju, ali samo na relaciji Mokra Gora – Jatare – Mokra Gora, a zakup iznosi 70.000 dinara.

Turistima su u muzejsko-turističkom kompleksu “Šarganska osmica” na raspolaganju i smeštajni kapaciteti “Železnica Srbije” u motelu “Mokra Gora”, konačištu “Osmica” i u planiskoj kući, sa oko 60 ležajeva. Cene noćenja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, kao i u trokrevetnim apartmanima, kreću se od 1.680 do 5.400 dinara. Usluge u restoranima iznose: 300 dinara za doručak, 600 dinara za ručak i 600 dinara za večeru. U ugostiteljskim objektima muzejsko-turističkog kompleksa “Šarganska osmica” turistima su na raspolaganju i polupansionske i pansionske usluge.

“Nostalgija” je u ovogodišnjoj letnjoj sezoni, koja je trajala od 15. aprila do 31. oktobra, u 658 vožnji prevezla blizu 80.000 putnika. Interesovanje domaćih i inostranih turista za vožnju muzejsko-turističkim vozom na “Šarganskoj osmici” iz godine u godinu sve je veće. Od prošle sezone vlada veliko interesovanje i za putovanje prugom Mokra Gora – Višegrad koja je, nakon 37 godina, ponovo puštena u turistički saobraćaj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik