Pet miliona eura grant za smanjenje posljedica covida 19

Bez autora
Oct 01 2020

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o grantu i Amandman 7. na Sporazum o finansiranju od 27. 2. 2006. između KfW-a, Frankfurt na Majni, i Bosne i Hercegovine u iznosu pet miliona eura za smanjenje posljedica Covida-19 za mikro, mala i srednja preduzeća putem Evropskog fonda za BiH.

Prvi dio sporazuma odnosi se na finansijsku podršku Savezne Republike Njemačke u vidu granta, vrijednog pet miliona eura namijenjenog suzbijanju posljedica Covida-19 za mala, srednja i mikropreduzeća i bit će uplaćena u Evropski fond za Bosnu i Hercegovinu.

Drugi dio predstavlja Amandman 7. na Sporazum o finansiranju od 27. februara 2006. između KfW-a i BiH, kojim se proširuje namjena sredstava Evropskog fonda za kreditni program za smanjenje posljedica od Covida-19. Sredstva će biti dostupna malim, srednjim i mikropreduzećima, ali i privatnim domaćinstvima putem finansijskih institucija u BiH (MKO i banaka).

Također, Amandmanom 7. se produžava period u kojem KfW administrira učešćem BiH u Evropskom fondu do 31. decembra 2030. godine.

Prijedlog sporazuma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika je predložen ministar finansija i trezora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik