Podrška švajcarskim kompanijama koje žele da ulažu u Srbiju

Bez autora
Nov 29 2022

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Rade Basta i ambasador Švajcarske u Beogradu Urs Šmid konstatovali su danas da su bilateralni odnosi dveju zemalja na dobrom nivou, kao i da je Švajcarska jedan od najznačajnijih partnera Srbije.

Basta je istakao da je snažna privreda odlika jake države, pri čemu je izrazio zahvalnost Švajcarskoj na podršci koju pruža našoj zemlji.

Ministar je poručio da će svim švajcarskim kompanijama koje žele da ulažu u Srbiju biti pružena nesebična pomoć jer je zajednički interes da saradnja bude još veća, naglasivši da je neophodno što pre ukloniti aministrativne prepreke i unaprediti poslovni ambijent.

Naš rad na unapređenju privredne saradnje biće transparentan i odgovorićemo na sva pitanja koja interesuju investitore i radnike, naglasio je on i dodao da treba obratiti pažnju na žensko preduzetništvo.

Basta je uputio molbu Šmidu da prenese poruku švajcarskim investitorima o važnosti pružanja podrške ženama u Srbiji pri zapošljavanju.

Ambasador je ukazao na značaj akcije „Žene su zakon” koju je pokrenuo ministar Basta, a koja ima za cilj da osnaži žensko preduzetništvo.

Prema njegovim rečima, ekonomski razvoj Srbije vodi do većeg zapošljavanja građana i zato je važno podržati žensko preduzetništvo i razvoj malih i srednjih preduzeća.

On je istakao da Švajcarska podržava Srbiju u reformama koje sprovodi na evropskom putu, pri čemu je izrazio zahvalnost Basti na tome što namerava da podigne privrednu saradnju dveju zemalja na viši nivo.

Na sastanku je bilo reči i o predstojećim ekonomskim izazovima, potencijalima banjskog turizma u Srbiji, kao i o važnosti primene evropskih standarda u oblasti zaštite životne sredine.

Šmid je ukazao na važnost projekta RELOF2 u okviru kojeg je razvijen softver za unapređenje nadzora nad radom javnih preduzeća, a koji je deo ugovora o donaciji između Ministarstva privrede i Švajcarskog sekretarijata za ekonomske poslove.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik