Raspisan drugi javni poziv za mlade preduzetnike

Bez autora
Sep 08 2021

Ambasada Francuske u Srbiji organizovala je konferenciju za novinare u Francuskom institutu u Beogradu u sredu, 8. septembra 2021. Tim povodom, Francuska agencija za razvoj (AFD), Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), PULSE (SOS grupa) i Smart Kolektiv su predstavili projekat “Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike (RISE)” i prateći regionalni forum.

RISE, trogodišnji projekat pokrenut 2019. godine, već je podržao 46 timova sastavljenih od 137 mladih ljudi sa Zapadnog Balkana u razvoju njihovih socijalnih poslovnih ideja. Učesnici su pristupili nizu obuka, individualnim trenerskim sesijama i programu mentorstva. Dvanaest od ovih timova nagrađeno je finansijskim grantovima od po 2.500 € i regionalnim programom inkubacije.

Tokom 8. Foruma društvenih inovacija koji će se realizovati u Beogradu od 9. do 10. septembra, RISE objavljuje svoj drugi poziv za podnošenje prijava širom Zapadnog Balkana kako bi stvorio novu generaciju mladih društvenih preduzetnika i pomogao im u razvoju njihovih društveno odgovornih poslovnih ideja.

Program RISE otvoren je za mlade ljude od 18 do 35 godina iz regiona, okupljene u timove od najmanje dve osobe koje su motivisane da uče o socijalnom preduzetništvu, da se uključe u regionalni program i da razvijaju svoju ideju društvenog poslovanja.

Tokom SIF 2021, RISE će organizovati Regionalni Forum na kojem će učesnici razgovarati o trenutnom stanju socijalnog preduzetništva u regionu, najboljim praksama i osvrnuti se na evropske inicijative i perspektive Zapadnog Balkana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik