Smanjenje poreskog opterećenja na zarade za minimum jedan odsto

Bez autora
Aug 20 2019

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali saopštio je danas da je Srbija u prvoj polovini godine imala 1,9 milijardi evra direktnih stranih investicija, što je za 31,1 odsto više nego u istom periodu prošle godine.Mali je istakao da ovaj podatak pokazuje da Srbija nezaustavljivo ide napred, podsetivši na to da je prošle nedelje i časopis "Fajnenšel tajms" potvrdio da je naša zemlja rekorder po broju direktnih stranih investicija. Ministar je naglasio da se taj trend nastavlja i u ovoj godini, pri čemu je izrazio uverenje da ćemo i ove godine biti šampioni u privlačenju stranih direktnih ulaganja u regionu.

Ove godine smanjenje poreskog opterećenja na zarade za minimum za jedan odstoMinistar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali saopštio je danas da je Srbija u prvoj polovini godine imala 1,9 milijardi evra direktnih stranih investicija, što je za 31,1 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Mali je, gostujući na Televiziji Pink, istakao da ovaj podatak pokazuje da Srbija nezaustavljivo ide napred, podsetivši na to da je prošle nedelje i časopis "Fajnenšel tajms" potvrdio da je naša zemlja rekorder po broju direktnih stranih investicija.

Ministar je naglasio da se taj trend nastavlja i u ovoj godini, pri čemu je izrazio uverenje da ćemo i ove godine biti šampioni u privlačenju stranih direktnih ulaganja u regionu.

On je, takođe, rekao da Vlada planira da ove godine smanji poresko opterećenje na zarade minimum za jedan odsto, i dodao da je cilj da se to opterećenje smanjuje svake godine kako bi srpska ekonomija bila konkurentnija.

Prema njegovim rečima, srpske finansije su konsolidovane i stabilne, a sada je prioritet rast ekonomije, koji je prošle godine iznosio 4,3 odsto.

Za taj rast su, kako je objasnio, važna tri stuba – strane direktne i domaće investicije, lična potrošnja i smanjenje razlike između uvoza i izvoza.

Ministar je ukazao na to da će već ove godine biti povećane plate, dok će penzije biti uvećane od 1. januara naredne godine, uz napomenu da će biti ispunjeno obećanje koje je predsednik Republike Aleksandar Vučić dao građanima da će prosečna plata u decembru biti iznad 500 evra.

On je najavio i da će u naredne četiri godine, kroz Nacionalni investicioni program, biti uloženo 900 miliona evra u 5.000 kilometara lokalnih i regionalnih puteva.

Mali je naveo podatak da će u železničku infrastrukturu biti uloženo više od 1,5 milijardi dinara, a da će u narednih mesec ili dva početi izgradnja Moravskog koridora.

Građani su čekali na otvaranje auto-puta "Miloš Veliki" više od 70 godina. Do kraja godine imaćemo i auto-put od Obrenovca do Surčina, a sledeće godine kreću radovi na deonici od Novog Beograda do Surčina, naveo je ministar i dodao da će u oktobru biti otvoren istočni krak Koridora 10.

Prema njegovim rečima, u okviru velikog investicionog programa planirana je izgradnja i auto-puta "Vožd Karađorđe" koji će povezati centralnu i istočnu Srbiju, od Lazarevca i Mladenovca, preko Aranđelovca, Topole, Rače, Svilajnca i Despotovca, sve do Bora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik