Veća pomoć malim i srednjim preduzećima: Za podsticaje milijardu evra

Bez autora
Jan 15 2020

Evropski investicioni fond i Unikredit banka dogovorili su da povećaju InovFin MSP garancije, kojima se pozajmicama podstiču mala i srednja preduzeća u centralnoj i istočnoj Evropi.Ukupni portfolio za podsticaje, kako je saopšteno, udvostručen je na milijardu evra. Dogovor omogućava Unikredit banci da ponudi dodatna finansiranja u vrednosti od 500 miliona evra preduzećima u Srbijii, Sloveniji, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj. EIF je deo Evropske investicione banke i ima zadatak da olakša pristup malim i srednjim preduzećima finansijskim sredstavima.

Evropski investicioni fond (EIF) i Unikredit banka dogovorili su da povećaju “InovFin MSP” garancije, kojima se pozajmicama podstiču mala i srednja preduzeća u centralnoj i istočnoj Evropi.

Ukupni portfolio za podsticaje, kako je saopšteno, udvostručen je na milijardu evra.

Dogovor omogućava Unikredit banci da ponudi dodatna finansiranja u vrednosti od 500 miliona evra preduzećima u Srbijii, Sloveniji, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj.

EIF je deo Evropske investicione banke i ima zadatak da olakša pristup malim i srednjim preduzećima finansijskim sredstavima.

InovFin“ stavlja na raspolaganje garancije za kredite u visini od 25.000 do 7,5 miliona evra, kako bi olakšao pristup kreditima inovativnim malim i srednjim preduzećima sa manje od 500 zaposlenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik