Za razvoj ženskog preduzetništva 100 miliona dinara

Bez autora
Dec 26 2019

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović uručio je danas sertifikate preduzetnicama koje su učestvovale u drugom ciklusu Programa za razvoj i promociju ženskog inovativnog preduzetništva.Popović je, na svečanosti povodom uspešnog završetka drugog ciklusa pomenutog programa, podsetio na to da je ove godine za razvoj ženskog preduzetništva bilo opredeljeno 100 miliona dinara i da je 117 žena dobilo grantove za razvoj svojih inovacionih ideja i unapređenje poslovanja. U okviru Programa, 171 žena dobila je usluge mentoringa, precizirao je Popović i dodao da je kroz 40 obuka prošlo 880 žena, a više od 4.000 ih je prošlo edukaciju preko onlajn platforme.

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović uručio je danas sertifikate preduzetnicama koje su učestvovale u drugom ciklusu Programa za razvoj i promociju ženskog inovativnog preduzetništva.

Popović je, na svečanosti povodom uspešnog završetka drugog ciklusa pomenutog programa, podsetio na to da je ove godine za razvoj ženskog preduzetništva bilo opredeljeno 100 miliona dinara i da je 117 žena dobilo grantove za razvoj svojih inovacionih ideja i unapređenje poslovanja.

U okviru Programa, 171 žena dobila je usluge mentoringa, precizirao je Popović i dodao da je kroz 40 obuka prošlo 880 žena, a više od 4.000 ih je prošlo edukaciju preko onlajn platforme.

Prema njegovim rečima, održano je 20 konferencija i okruglih stolova na kojima je učestvovalo približno 2.000 preduzetnica.

Popović je rekao da je žena manje u inovacionom preduzetništvu, iako su aktivne u svim sferama društva, napomenuvši da takav trend ne vlada samo u Srbiji, već i u drugim evropskim zemljama.

Ministar je najavio da će i naredne godine za taj program biti izdvojeno 100 miliona dinara i da će inovacije biti promovisane u svim sferama.

On je naveo da žene inženjeri iz Srbiji učestvuju u svetski priznatim programima, i uputio poziv svim zainteresovanima da se prijave na konkurse koji su im na raspolaganju.

Nastojimo da pomognemo i da promovišemo inovaciono preduzetništvo u svim oblastima, a ne samo na polju  visokotehnoloških inovacija, istakao je ministar i poručio da su važne i one koje se realizuju u selu, manjim sredinama, gradovima, nevladinim organizacijama i slično.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik