10 najboljih kompanija po mišljenju mladih

Bez autora
Apr 19 2011

Kompanija Univerzum, koja se bavi brendiranjem poslodavaca, uradila je istraživanje među mladim Amerikancima nastojeći da utvrdi koje su kompanije po njihovom mišljenju najinteresantnije za rad i razvoj karijere. Istraživanjem je obuhvaćeno više od 10.000 mladih koji u proseku imaju 27 godina.Prilikom ocenjivanja poslodavaca oni su istakli da im je najvažnija sigurnost radnog mesta, ali isto tako da mogu da izbalansiraju privatni i profesionalni život radeći za određenu kompaniju. Kompletna lista obuhvata 100 poslodavaca, gde su svoje mesto obezbedile neke od najvećih svetskih kompanija i institucija: Google, Apple, Microsoft, Nike, Jonson&Jonson, L'Oréal, Boeing, IKEA, Deloitte,...

10 najboljih kompanija po mišljenju mladihKompanija Univerzum, koja se bavi brendiranjem poslodavaca, uradila je istraživanje među mladim Amerikancima nastojeći da utvrdi koje su kompanije po njihovom mišljenju najinteresantnije za rad i razvoj karijere.

Istraživanjem je obuhvaćeno više od 10.000 mladih koji u proseku imaju 27 godina. Prilikom ocenjivanja poslodavaca oni su istakli da im je najvažnija sigurnost radnog mesta, ali isto tako da mogu da izbalansiraju privatni i profesionalni život radeći za određenu kompaniju. Učesnici istraživanja su takođe naveli da je dobra reputacija poslodavca mnogo bitnija od trenutnog finansijskog stanja kompanije za koju rade.

Kompletna lista obuhvata 100 poslodavaca, gde su svoje mesto obezbedile neke od najvećih svetskih kompanija i institucija: Google, Apple, Microsoft, Nike, Jonson&Jonson, L'Oréal, Boeing, IKEA, Deloitte, Svetska banka, Coca-Cola, Nestlé, KPMG, Hyatt Hotels, Deutsche Bank i drugi.

Interesantno je da se na listi Univerzum-a nalazi najviše kompanija iz oblasti informacionih tehnologija. Čak 4 kompanije iz ove branše našlo se od 1. do 10. mesta i to Google, Apple, Amazon, Microsoft. Od ostalih IT kompanija izdvajamo:

- Sony (17. mesto)
- Yahoo (23. mesto)
- Intel (50. mesto)
- Dell (57. mesto)
- HP (77. mesto)
- Siemens (85. mesto)

Na listi najbolji poslodavaca ima i dosta kompanija iz auto industrije, Iako nisu među prvih deset najpoželjnijih, veliki broj mladih pokazao je interesovanje za rad u ovim firmama:

- BMW (35. mesto)
- Toyota (62. mesto)
- Ford (86. mesto)
- Honda (95. mesto)
- General Motors (99. mesto)

Tri najpoželjnija poslodavca

Kompanija Google, koja zauzima prvo mesto ove liste, zapošljava preko 24.400 ljudi širom sveta. Ova IT kompanija sa sedištem u Kaliforniji tokom 2010. godine ostvarila je profit od 29,32 milijardi dolara.

Odmah iza Google-a, našla se još jedna kalifornijska IT kompanija. Apple trenutno ima 49.400 zaposlenih, a prošle godine je ostvario 76,28 milijardi dolara prihoda.

Walt Disney sa 144.000 zaposlenih nalazi se na trećoj poziciji najpoželjnijih poslodavaca po mišljenju mladih Amerikanaca. Zarada ove kompanije u 2010. godini iznosila je 39,04 milijardi dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik