2015. digitalne knjige za đake iz Južne Koreje

Bez autora
Jul 06 2011

Južna Koreja će postati prva zemlja u svetu koja će izbaciti papirne knjige iz škola, a one će do 2015. godine biti zamenjene digitalnim. Samsung će proizvoditi tablet uređaje preko kojih će učenici sa interneta skidati sav materijal koji im je potreban za školovanje.Pošto novi tablet uređaji nude i mogućnost pisanja beleški, preko digitalne tastature učenicima uskoro više neće trebati ni sveske. Sve što će nositi u školu biće tablet, kao što je danas Apple iPad.

2015. digitalne knjige za đake iz Južne KorejeJužna Koreja će postati prva zemlja u svetu koja će izbaciti papirne knjige iz škola, a one će do 2015. godine biti zamenjene digitalnim.

Samsung će proizvoditi tablet uređaje preko kojih će učenici sa interneta skidati sav materijal koji im je potreban za školovanje.

Pošto novi tablet uređaji nude i mogućnost pisanja beleški, preko digitalne tastature učenicima uskoro više neće trebati ni sveske. Sve što će nositi u školu biće tablet, kao što je danas Apple iPad.

Jedna od prednosti koju nudi digitalizacija školskog sistema je mogućnost praćenja nastave od kuće. U slučaju da je dete bolesno, preko tablet uređaja jednostavno može da skine sav materijal koji će se učiti tog dana.

Preko tablet uređaja mogu da se čitaju i knjige za lektiru, da se piše domaći zadatak, odnosno sve što se danas radi preko papira.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik