Ajfon 5 će imati veći ekran i brži procesor

Bez autora
Nov 25 2011

Uprkos želji Stiva Džobsa, kompanija „Epl” će ipak proizvesti telefon sa ekranom većim od četiri inča. Novi „ajfon 4S” je u suštini isti kao i njegov prethodnik, ali nova verzija najpopularnijeg telefona na svetu izgledaće potpuno drugačije. Nekadašnji prvi čovek kompanije „Epl” Stiv Džobs bio je izričit protivnik da se dimenzije ekrana „ajfona” povećavaju.Prvi telefon nakon njegove smrti nije imao nikakvih velikih promena, osim što je došao sa novom verzijom operativnog sistema, fizički je bio identičan ranijem modelu. Ipak prema najavama sajta „Ajlaungž” ("iLounge"), novi „ajfon” biti skroz drugačijeg dizajna.

Ajfon 5 će imati veći ekran i brži procesorUprkos želji Stiva Džobsa, kompanija „Epl” će ipak proizvesti telefon sa ekranom većim od četiri inča. Novi „ajfon 4S” je u suštini isti kao i njegov prethodnik, ali nova verzija najpopularnijeg telefona na svetu izgledaće potpuno drugačije.

Nekadašnji prvi čovek kompanije „Epl” Stiv Džobs bio je izričit protivnik da se dimenzije ekrana „ajfona” povećavaju.

Prvi telefon nakon njegove smrti nije imao nikakvih velikih promena, osim što je došao sa novom verzijom operativnog sistema, fizički je bio identičan ranijem modelu.

Ipak prema najavama sajta „Ajlaungž” ("iLounge"), novi „ajfon” biti skroz drugačijeg dizajna. Informacije sa ovog sajta, koje se tiču novosti iz kompanije „Epl” uvek su se ispostavljale tačne, tako da sada svi očekuju da naredne godine i vide veći „ajfon”.

Kako ističu, novi model neće biti zaobljen, kao što se ranije najavljivalo, ali će zato imati ekran od dijagonale minimum četiri inča. Zbog toga će biti duži od sadašnjeg modela barem za osam milimetara. Biće izrađen od metala, najverovatnije od aluminijuma. Najverovatnije će sadržati novi A6 procesor sa dva jezgra i radiće na operativnom sistemu „AjOS” 5.1 (iOS). Takođe očekuje se i kamera od deset megapiksela, kao i da ekran bude boljeg kvaliteta od postojećeg i to su za sada informacije koje su se pojavile kao relevantne.

Kao glavni razlog zbog kojeg je Stiv Džobs odbijao da se poveća veličina ekrana jeste trajanje baterija. Sada čelnici „Epla” smatraju da bi trebalo da to urade zbog toga što ih konkurencija polako pobeđuje u tom segmentu.

Inženjeri iz „Epla” su počeli rad na novom modelu, pre mesec dana, tako da se početak proizvodnje očekuje tek negde u leto 2012. godine.

Naravno, o ceni se još ni ne nagađa, ali telefoni kompanije „Epl” nikad nisu bili među jeftinijima, pa je tako i kod nas.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik