Amazon ulazi u najvredniju industriju današnjice

Bez autora
Apr 05 2020

Kako bi sustigao Epl (Apple) i Gugl (Google), vodeći div internet trgovine, Amazon, odlučio je da zakorači u jednu od najvrednijih industrija današnjice – gejming industriju.

Njihov plan uključuje razvoj vlastitih igara, ali i platforme za igranje videoigara u oblaku – Project Tempo. Sličan sistem već je do sada razvio Gugl koji je nazvao Stadia, dok je Epl za svoje korisnike razvio Arcadu, prenosi Novac.hr.

Za razliku od klasičnih igara za računare i konzole za koje je potrebno kupiti snažan hardver na kojem će se pokretati igre, za uživanje u igrama u oblaku uopšte nije važan hardver koji posedujete. Potrebno je samo imati internet vezu i uređaj s kojim ćete moći da se spojite na internet.

Kako navodi New York Times, Amazon je prvobitnu verziju svog sistema trebao da predstavi krajem ove godine, no čini se da će zbog krize uzrokovane virusom predstavljanje Tempa prebaciti za narednu godinu. I dok cloud sistem korisnici neće videti sve do 2021. godine, u maju ove godine najavljeno je puštanje prve originalne video igre, Crucible.

Inače, pokretanje vlastitog cloud sistema za videoigre bila bi prva velika investicija Amazona u segmentu zabave. Naime, ovaj američki div zadnji put je u segmentu zabave investirao pre otprilike 15 godina pokretanjem striming servisa za serije i filmove, Amazon Prime.

Pokretanjem novog gejming servisa, prema predviđanjima stručnjaka, Amazon bi u svoju "bazu" mogao dovući oko milion novih pretplatnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik