Apple baterije sa vodoničnim ćelijama

Bez autora
Dec 27 2011

Apple planira da napravi uređaje koji rade na baterije sa hidrogenskim (vodoničnim) gorivom, objavljeno je iz američke kancelarije za patente i žigove. Njihova namera je da naprave računare i telefone čije baterije mogu da traju i po nekoliko nedelja, a ujedno će te uređaje činiti lakšim i smanjiti njihove dimenzije.Baterije sa hidrogenskim gorivom rade tako što vodonik i kiseonik pretvaraju u vodu i električnu energiju. Već se ispituje da li se ova tehnologija može primeniti kod automobila i u vojnoj industriji.

Apple baterije sa vodoničnim ćelijamaApple planira da napravi uređaje koji rade na baterije sa hidrogenskim (vodoničnim) gorivom, objavljeno je iz američke kancelarije za patente i žigove.

Njihova namera je da naprave računare i telefone čije baterije mogu da traju i po nekoliko nedelja, a ujedno će te uređaje činiti lakšim i smanjiti njihove dimenzije.

Baterije sa hidrogenskim gorivom rade tako što vodonik i kiseonik pretvaraju u vodu i električnu energiju. Već se ispituje da li se ova tehnologija može primeniti kod automobila i u vojnoj industriji.

''Uzdanje naše zemlje u fosilna goriva je nateralo naš vladu da održava zategnute vojne i političke odnose sa nestabilnim vladama na Bliskom istoku, a takođe su naše obale i građane dovele u opasnost naftne bušotine blizu obale, navodi se u tom tekstu. ''Ovi problemi su doveli do povećanja svesti građana o potrebi korišćenja i promovisanja obnovljivih izvora energije''.

Ovo neće biti posebno iznenađujuće za one koji pomno prate Apple. Kompanija je arhivirala aplikacije nekoliko drugih patenata za sličnu tehnologiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik