Barcelona izdaje vlastitu kriptovalutu

Bez autora
Feb 17 2020

Navijači Nogometnog kluba Barcelona upoznat će se s načinom funkcioniranja kriptovaluta, odnosno blockchain tehnologijom.

Klub će izdavati digitalne tokene za upotrebu na platformi za angažiranje navijača.

Tokeni će tako dozvoliti njihovim vlasnicima da glasaju o raznim odlukama o momčadi, kao što je na primjer muzika koja će se puštati na stadionu kada tim postigne gol. Ideja je omogućiti navijačima širom svijeta da sudjeluju u važnim i manje važnim odlukama u klubu.

Da bi dobili novčiće, fanovi mogu preuzeti aplikaciju Socios.com, kupe izvorne kovanice poznate kao Chiliz, a zatim ih koriste za kupovinu Barcinih tokena.

"Navijačima će biti ponuđeno 40 milijuna novčića po dva eura, a najveći deo prihoda otići će u klub", rekao je Alexandre Dreyfus, izvršni direktor Socios.com. Chiliz tokenima trguje se na nekoliko kriptoburzi, a mogu se držati i digitalnom novčaniku.

Inače, ovo nije novina. Otkako su u prosincu predstavljeni navijački tokeni, oko 110.000 korisnika se prijavilo, kupujući kovanice u prosjeku vrijedne 20 dolara.

"Ne ciljamo navijače koji su na stadionu. Ideja je da se dosegne 99,9 posto ljudi koji nisu na stadionu", rekao je Dreyfus.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik