Bogataši napuštaju švajcarske banke

Bez autora
Jun 07 2011

Bogati Amerikanci povlače svoj kapital iz švajcarskih banaka, saopšteno je iz konsultantske kompanije Boston Consulting Group (BCG). Bogati Amerikanci uplašeni tužbama poreskih vlasti u kojima učestvuju i švajcarske finansijske institucije, a i banke te zemlje smatraju da je bolje da sasvim odustanu od biznisa sa bogatašima iz SAD.Od 2006. godine Amerikanci su povukli gotovo sva svoja sredstva sa računa u švajcarskim bankama. U julu 2008. Poreska služba SAD optužila je švajcarsku banku UBS za pomaganje američkim klijentima u poreskoj utaji, zahtevajući podatke o 19.000 američkih klijenata.

Bogataši napuštaju švajcarske bankeBogati Amerikanci povlače svoj kapital iz švajcarskih banaka, saopšteno je iz konsultantske kompanije Boston Consulting Group (BCG).

Bogati Amerikanci uplašeni tužbama poreskih vlasti u kojima učestvuju i švajcarske finansijske institucije, a i banke te zemlje smatraju da je bolje da sasvim odustanu od biznisa sa bogatašima iz SAD.  Od 2006. godine Amerikanci su povukli gotovo sva svoja sredstva sa računa u švajcarskim bankama.

U julu 2008. Poreska služba SAD optužila je švajcarsku banku UBS za pomaganje američkim klijentima u poreskoj utaji, zahtevajući podatke o 19.000 američkih klijenata. Švajcarska banka je u februaru 2009. pristala da plati 780 miliona dolara kazne i dostavi američkim vlastima podatke o 4.500 klijenata kako bi izbegla optužbe. Zbog tog skandala, kao i otpisivanja sredstava kao posledice finansijske krize 2007-2010. godine, klijenti su povukli više od 200 milijardi dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik