Borba za putnike: Jedna avio-kompanija plaća čak i sahranu

Bez autora
Aug 10 2020

Iako se prognozira da će se avio-saobraćaj oporaviti tek posle 2024. godine, kompanija Emirejts izašla je sa neočekivanom politikom sa ciljem da povrati posao.

Državna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata sa sedištem u Dubaiju sada nudi putnicima svojevrsnu "sigurnosnu mrežu", poručujući im da će, ukoliko dobiju virus korona tokom putovanja, avio-kompanija pokriti sve troškove u vezi sa medicinskim lečenjem, karantin hotela, pa čak i njihovu sahranu u slučaju smrti.

Ova neočekivana mjera stiže u trenutku kada "Emirates" očekuje da će smanjiti čak 9.000 radnih mjesta u narednim nedeljama.

Predsedavajući Emitrejts grupe šeik Ahmed bin Sid Al Maktum opisao je da ova mera može pružiti putnicima neku sigurnost tokom izuzetno nepredvidivih vremena da je letenje na daleke destinacije i dalje bezbedno - piše na veb-sajtu kompanije, prenosi portal Indikator.

"Znamo da ljudi čeznu za letenjem pošto se granice širom sveta postepeno ponovo otvaraju, ali oni traže fleksibilnost i uverenja ukoliko se nešto nepredviđeno dogodi tokom putovanja", rekao je.

Na veb-stranici kompanije Emirejts od prošle nedelje stoji:

"Putnici Emirejtsa mogu leteti sa punim poverenjem, jer će aviokompanija pokriti troškove lečenja do 150.000 eura i troškove karantina od 100 evra dnevno tokom 14 dana, ukoliko im se dijagnostikuje kovid 19 ili nešto nepredviđeno dogodi tokom putovanja".

Iz avio-kompanije su rekli da će polisa ostati na snazi do kraja oktobra, a važi do mesec dana od početka putovanja putnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik