Brat zloglasnog narko-bosa pokreće biznis: Eskobar lansira savitljivi smartfon

Bez autora
Dec 25 2019

Kompanija "Eskobar inkorporejtid" objavila je da lansira na tržište svoj savitljivi smartfon pod nazivom fold 1. Osnivač kompanije je Roberto Eskobar, brat pokojnog kolumbijskog narko-bosa Pabla Eskobara.Porodica bivšeg vođe zloglasnog kartela Medeljin saopštila je da se "Eskobar inkorporejtid" sprema da lansira napredni pametni telefon savitljivog ekrana. Odavno me zanima elektronika. Želeo sam da izađemo na tržište sa telefonom koji se razlikuje od svih ostalih, kaže Roberto Eskobar. Švedski preduzetnik Olaf Gustafson je izvršni direktor "Eskobara".

Kompanija "Eskobar inkorporejtid" objavila je da lansira na tržište svoj savitljivi smartfon pod nazivom fold 1.

Osnivač kompanije je Roberto Eskobar, brat pokojnog kolumbijskog narko-bosa Pabla Eskobara, objavio je Rojters.

Porodica bivšeg vođe zloglasnog kartela Medeljin saopštila je da se "Eskobar inkorporejtid" sprema da lansira napredni pametni telefon savitljivog ekrana.

"Odavno me zanima elektronika. Želeo sam da izađemo na tržište sa telefonom koji se razlikuje od svih ostalih", kaže Roberto Eskobar za Rojters.

Švedski preduzetnik Olaf Gustafson je izvršni direktor "Eskobara".

"Najbolja tehnologija u svetu danas su savitljivi telefoni. Sada je to kao pre deset godina telefon sa kamerom. Mi menjamo stvari. U suštini, mi smo novi Stiv Džobs u ovom poslu", kaže Gustafson.

Eskobarov "fold 1" radiće pod Androidom i koštaće 349 dolara u osnovnoj verziji, dok će za model sa više memorije cena biti 499 dolara.

Osnivač, 72-godišnji Roberto Eskobar, proveo je 12 godina u zatvoru zbog toga što je pripadao kartelu Medeljin. Predao se vlastima 1992, a njegov čuveni brat ubijen je 1993. u zajedničkoj akciji policija SAD i Kolumbije.

Sada, 30 godina kasnije, nada se da će iskoristiti slavno porodično prezime u prodaji pametnih telefona, prenosi Rojters.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik