Brilijanti više nisu luksuz u Kini

Bez autora
Dec 13 2011

Tražnja dragog kamenja u Kini će rasti uprkos teškom stanju proizvodnog sektora i očekivanom smanjenju broja radnih mesta, prognozira jedna od najvećih svetskih kompanija za izradu dijamanata “Plučenik”. “Plučenik” očekuje rast prodaje u Kini od 30-35 odsto u narednih pet godina, a već 2011. godine prihodi te kompanije će premašiti jednu milijardu dolara zahvaljujući tražnji u Kini, prenosi specijalizovano izdanje “AntverpenFakts”.Kina za sada obezbeđuje 30 odsto prodaje te kompanije. Brilijant nije televizor niti frižider. U Kini brilijanti postaju potreba, a ne luksuz.

Brilijanti više nisu luksuz u KiniTražnja dragog kamenja u Kini će rasti uprkos teškom stanju proizvodnog sektora i očekivanom smanjenju broja radnih mesta, prognozira jedna od najvećih svetskih kompanija za izradu dijamanata “Plučenik”.

“Plučenik” očekuje rast prodaje u Kini od 30-35 odsto u narednih pet godina, a već 2011. godine prihodi te kompanije će premašiti jednu milijardu dolara zahvaljujući tražnji u Kini, prenosi specijalizovano izdanje “AntverpenFakts”. Kina za sada obezbeđuje 30 odsto prodaje te kompanije.

- Brilijant nije televizor niti frižider. U Kini brilijanti postaju potreba, a ne luksuz. Potražnja brilijanata je povezana sa brojem svadbi, koji ne zavisi od stanja u industriji - izjavio je on.

Prognoza Plučenika je u suprotnosti sa očekivanjima mnogih drugih eksperata, koji već upozoravaju da se tržište hladi i očekuju dalje pogoršanje u idućoj godini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik