Čekanje na let najzabavnije je na Šipholu

Bez autora
Jul 25 2011

Na aerodromu "Šiphol" u Amsterdamu putnici vreme do poletanja mogu da prekrate u pravom parku u kojem će ih dočekati, između ostalog, i laserske projekcije leptira. Dugo čekanje leta na aerodromu može da bude jako dosadno kad se "pročešljaju" sve prodavnice, kafići i trafike koje se na njemu nalaze.Da tako nešto može da se promeni pokazao je tim holandskih dizajnera koji je unutar aerodroma "Šiphol" načinio pravi park.

Čekanje na let najzabavnije je na ŠipholuNa aerodromu "Šiphol" u Amsterdamu putnici vreme do poletanja mogu da prekrate u pravom parku u kojem će ih dočekati, između ostalog, i laserske projekcije leptira.

Dugo čekanje leta na aerodromu može da bude jako dosadno kad se "pročešljaju" sve prodavnice, kafići i trafike koje se na njemu nalaze.

Da tako nešto može da se promeni pokazao je tim holandskih dizajnera koji je unutar aerodroma "Šiphol" načinio pravi park, preneli su španski mediji.

"Putnici mogu da se opuste i uživaju bez razmišljanja da li će zakasniti na sledeći let, jer im je sve tu", poručuju iz Uprave aerodroma.

Dizajneri su mislili na sve - posebnim laserima na zidovima se projektuju leptiri, iz zvučnika dopiru krici raznih životinja, a postoji i prostor za vožnju biciklom.

Putnici mogu da odu u neki od kafića koji služe samo organsku hranu i sokove od svežeg voće, a umesto stolica postavljene su drvene klupe poput onih u parkovima.

"Fenomenalno. Prosto da želite da propustite let", rekao je jedan od putnika.

Aerodrom "Šiphol" je glavni međunarodni aerodrom u Holandiji i najvažniji u Evropi. Nalazi se na oko 20 minuta jugozapadno od Amsterdama. Prošle godine kroz njega je prošlo 45,3 miliona putnika, što je za četiri posto više nego 2009. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik