"Dejli Mejl" najpopularniji na svetu?

Bez autora
Jan 30 2012

Internet stranica britanskog dnevnika "Dejli Mejl" proglašena je za najpopularniju u svetu, objavio je portal BuzzFeed pozivajući se na istraživanje kompanije comScore. Londonski tabloid je po posećenosti svog sajta uspešno nadmašio američki dnevnik "Njujork Tajms".Prema podacima comScore sajt "Delji Mejl" je u decembru 2011. posetilo oko 45,3 miliona ljudi, a sajt "Njujork Tajmsa" 44,8 miliona. Do povećanja broja posetilaca došlo je zahvaljujući, uglavnom, američkom auditorijumu.

"Dejli Mejl" najpopularniji na svetu?Internet stranica britanskog dnevnika "Dejli Mejl" proglašena je za najpopularniju u svetu, objavio je portal BuzzFeed pozivajući se na istraživanje kompanije comScore.

Londonski tabloid je po posećenosti svog sajta uspešno nadmašio američki dnevnik "Njujork Tajms".

Prema podacima comScore sajt "Delji Mejl" je u decembru 2011. posetilo oko 45,3 miliona ljudi, a sajt "Njujork Tajmsa" 44,8 miliona.

Glavni urednik sajta britanskog lista Martin Klark je rekao da je do povećanja broja posetilaca došlo zahvaljujući, uglavnom, američkom auditorijumu.

Predstavnica "Njujork Tajmsa" Ejlin Merfi je za BuzzFeed izjavila da je britanski dnevnik uspeo da prestigne njen list u rejtingu, zahvaljujući tome što su analitičari comScore računali posećenost samo jednog sajta posvećenog finansijama "This is Money".

Merfi je napomenula da bi ukupna posećenost osnovnog sajta "Njujork Tajmsa" i njemu pripadajućeg "Boston Global" bila veća od posećenosti "Dejli Mejla". Ona je takođe istakla da "Njujork Tajms" ostaje najveće internet izdanje u svetu i predložila predstavnicima BuzzFeed da jednostavno uporede posećenost naslovnih stranica oba sajta.

Zajedno sa "Mejl onlajn" i "Njujork Tajms" među pet najposećenijih internet listova su USA Today, sajtovi dnevnika "Tribune" i "Gardian".

Sajt "Dejli Mejl" je u sadašnjem obliku pokrenut tek pre tri godine. Osnovnu pažnju tabloid posvećuje vestima iz šou biznisa i skandalima.

U svojoj štampanoj verziji "Dejli Mejl" po popularnosti zaostaje za drugim britanskim tabloidom "San" (Sun).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik