Erbasov providni avion budućnosti

Bez autora
Jun 14 2011

Kompanija "Erbas" predstavila je u Londonu providni avion koji će putnicima budućnosti "otvoriti prozor u svet" i prestraviti one koji se boje letenja. Ovaj avion mogao bi da postane svakodnevica vazdušnog prevoza 2050. godine, tvrde u "Erbasu".Konstruktori planiraju da avion podele u zone - poslovnu u zadnjem delu aviona i zonu za odmor u prednjem delu sa dobro opremljenim barom. Putnici će moći da vide sve kroz providne zidove aviona, a predviđeni su i hologramski ekrani za zabavu koji će putnicima, na primer, omogućiti da odigraju virtuelnu partiju golfa dok putuju do svog odredišta.

Erbasov providni avion budućnostiKompanija "Erbas" predstavila je u Londonu providni avion koji će putnicima budućnosti "otvoriti prozor u svet" i prestraviti one koji se boje letenja, piše danas "Dejli mejl".

Ovaj avion mogao bi da postane svakodnevica vazdušnog prevoza 2050. godine, tvrde u "Erbasu".

Konstruktori planiraju da avion podele u zone - poslovnu u zadnjem delu aviona i zonu za odmor u prednjem delu sa dobro opremljenim barom.

Putnici će moći da vide sve kroz providne zidove aviona, a predviđeni su i hologramski ekrani za zabavu koji će putnicima, na primer, omogućiti da odigraju virtuelnu partiju golfa dok putuju do svog odredišta.

"Inteligentna" kabina pomagaće putnicima da se opuste uz pomoć aromaterapije, svetlosti i vazduha koji će biti obogaćen vitaminima.

Za sada nije jasno kako Erbas planira da proizvede providnu "kožu" aviona koja će pružati snagu gde je potrebno i kontrolisati temperaturu i omogućavati putnicima panoramski pogled na svet.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik