Facebook pod nadzorom sledećih 20 godina

Bez autora
Dec 01 2011

Društvena mreža "Facebook" je prihvatila da poboljšava i ozvaničava postupke vezane za poverljivost podataka njenih korisnika i formira nezavisna kontrolna tela za proveru tih postupaka tokom narednih 20 godina. Američka Savezna trgovinska komisija (FTC) i "Facebook" su zato objavili da su postigli sporazum koji okončava pokrenuti proces protiv te najveće svetske društvene Internet mreže.Proces su pred FTC-om u decembra 2009. pokrenula udruženja za zaštitu privatnosti, nakon što je "Facebook" odlučio da automatski javno objavljuje određene elemente iz korisničkih profila, kao što su prezime, mesto stanovanja, fotografija, pol, lista prijatelja.

Facebook pod nadzorom sledećih 20 godinaDruštvena mreža "Facebook" je prihvatila da poboljšava i ozvaničava postupke vezane za poverljivost podataka njenih korisnika i formira nezavisna kontrolna tela za proveru tih postupaka tokom narednih 20 godina, preneli su francuski elektronski mediji.

Američka Savezna trgovinska komisija (FTC) i "Facebook" su zato objavili da su postigli sporazum koji okončava pokrenuti proces protiv te najveće svetske društvene Internet mreže.

Proces su pred FTC-om u decembra 2009. pokrenula udruženja za zaštitu privatnosti, nakon što je "Facebook" odlučio da automatski javno objavljuje određene elemente iz korisničkih profila, kao što su prezime, mesto stanovanja, fotografija, pol, lista prijatelja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik