Facebook Titan - kao mail, samo bolje

Bez autora
Nov 16 2010

Nova Facebook platforma korisnicima na jednom mestu nudi sve oblike komunikacije: mail, postojeće FB poruke, SMS, kao i različite Instant Messenger servise. Mark Cukerberg konačno je u ponedeljak predstavio javnosti novi specijalitet iz Facebook kuhinje - u sklopu opcije Messages korisnicima će od sada na raspolaganju biti i mogućnost otvaranja e-mail naloga na domenu facebook.com.Iako se već neko vreme spekulisalo da Facebook sprema svoju verziju elekrtonske pošte, ispostavilo se da je "Projekat Titan" neuporedivo bolji. Nova platforma korisnicima nudi sve oblike komunikacije na jednom mestu...

Facebook Titan - kao mail, samo boljeNova Facebook platforma korisnicima na jednom mestu nudi sve oblike komunikacije: mail, postojeće FB poruke, SMS, kao i različite Instant Messenger servise.

Mark Cukerberg konačno je u ponedeljak predstavio javnosti novi specijalitet iz Facebook kuhinje - u sklopu opcije Messages korisnicima će od sada na raspolaganju biti i mogućnost otvaranja e-mail naloga na domenu facebook.com.

Iako se već neko vreme spekulisalo da Facebook sprema svoju verziju elekrtonske pošte, ispostavilo se da je "Projekat Titan" neuporedivo bolji, prenosi Rojters.

Nova platforma korisnicima nudi sve oblike komunikacije na jednom mestu.

“Ovo nije ubica e-maila, kako se spekulisalo. Ovo je sistem komunikacije koji u sebi sadrži i e-mail, i to predstavlja naše viđenje budućnosti razmene poruka”, kaže Cukerberg, dodajući da Facebookov tim ne veruje da će e-mail biti dominantan u godinama koje dolaze.

Nova Facebookova platforma povezuje sve sisteme komuniciranja preko Interneta, pa će korisnici osim preko maila i postojećih Facebook poruka, sa prijateljima moći da budu u vezi i SMS-om, kao i preko različitih Instant Messenger servisa kakve nude na primer Yahoo, AOL ili Msn.

Još jedan prednost nove platforme je i to što će korisnici moći sve o čemu su pričali sa jednim prijateljem da vide kao jedan razgovor. Na raspolaganju će im biti i filter koji će im prikazivati tačno one poruke koje žele da vide.

“Korisnici će sami odlučiti kako žele da komuniciraju sa svojim prijateljima, SMS-om, preko chata, maila ili Messagesa. Oni sa kojima razgovarate poruku će primiti na način koji njima odgovara”, kaže Cukerberg.

Nova platforma predstavljena je u ponedeljak u San Francisku, a Endru Bozvort, direktor razvoja Facebooka kaže da je na projektu 15 najboljih inženjera ove kompanije radilo 15 meseci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik