Fejsbuk otvara prvu azijsku kancelariju

Bez autora
Mar 17 2010

Društvena internet mreža Fejsbuk (Facebook) otvoriće kancelariju u Indiji kako bi se bolje uhvatila u koštac sa rapidnim rastom broja korisnika i to će biti njeno prvo predstavništvo u Aziji. Kancelarija u južnom indijskom gradu Hajderabadu imaće odeljenja za razvoj i reklamu.Pored tog ureda, Fejsbuk već ima kancelarije u Palo Altu u Kaliforniji, u Dablinu u Irskoj i u Ostinu u Teksasu. Otvaranje kancelarije u Indiji je pokušaj da se stvore multijezički centri Fejsbuka u svim vremenskim zonama.

Fejsbuk otvara prvu azijsku kancelarijuDruštvena internet mreža Fejsbuk (Facebook) otvoriće kancelariju u Indiji kako bi se bolje uhvatila u koštac sa rapidnim rastom broja korisnika i to će biti njeno prvo predstavništvo u Aziji.

Kancelarija u južnom indijskom gradu Hajderabadu imaće odeljenja za razvoj i reklamu. Pored tog ureda, Fejsbuk već ima kancelarije u Palo Altu u Kaliforniji, u Dablinu u Irskoj i u Ostinu u Teksasu.

Otvaranje kancelarije u Indiji je pokušaj da se stvore multijezički centri Fejsbuka u svim vremenskim zonama, navela je kompanija.

Broj korisnika Fejsbuka, otkako je mreža pokrenuta 2004. godine, dostigao je 400 miliona korisnika.

Oko 70 odsto korisnika nalazi se van SAD i koristi taj sajt na više od 70 jezika, napisao je u svom blogu Fejsbukov direktor svetskih onlajn operacija Don Fol.

"Samo u Indiji, iz dana u dan ubrzano raste broj korisnika, i sada ih ima više od osam miliona", naveo je Fol.

On je dodao da je dobio desetine zahteva od korisnika iz Malezije, Turske, Indonezije, Šri Lanke i Afrike, koji traže da Fejsbuk u njihovim regionima što pre otvori kancelarije.

Hajderabad je jedan od tehnoloških centara Indije i baza za Gugl (Google), Majkrosoft (Microsoft) i Aj-Bi-Em (IBM).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik